„Šancí jsme měli asi o něco víc, takže jedna nula je zasloužené," uvedl krátce po utkání kouč MSK Bohumil Smrček. Hostující trenér dal v úvodním přípravném zápase prostor všem sedmnácti hráčům, které měl Pod Búdama k dispozici. „Podle toho to taky vypadalo. Utkání ale splnilo účel, vyzkoušeli jsme si nějaké věci. Víme, že nás čeká dost práce," řekl Smrček.

Oba týmy nabídly divákům slušný a bojovný fotbal. Nepřesnosti střídaly zajímavé akce, vyložených šancí ale tolik nebylo. Břeclav byla o něco nebezpečnější, ale ve finální fázi a koncovce se stejně jako soupeř trápila.

Mutěnice několikrát zahrozily po změně stran, vinaři ale žádnou brejkovou akci ani přečíslení nedotáhli. Gól nepřinesly standardní situace ani střely z dálky. „Mrzí mě, že jsme zatím nedali gól. Proti Hodonínu i s Břeclaví jsme měli několik šancí," pravil domácí trenér Petr Zemánek.

Bezbrankový stav vydržel Pod Búdama až do 86. minuty. Domácí obrana v závěru neodvrátila dlouhý nákop soupeře, balon se dostal na pravou stranu k Preslovi, jenž propálil bezmocného Kratochvílu. „Z porážky neděláme žádné závěry. Pořád jsme na začátku přípravy. S balonem jsme z různých důvodů ještě nedělali. Na umělé trávě jsme byli poprvé až v pátek. Na odstranění nedostatků máme pořád spoustu času," ví Zemánek.

Tomu v lednu o výsledky až tolik nejde. „My chceme hlavně nabrat kondici a po fyzické stránce se dobře připravit na jarní odvety. S míčem začneme pracovat později," uvedl bývalý ligový fotbalista.

Stejně je na tom divizní Břeclav. Hráči MSK se zimní přípravou začali nedávno a duel v Mutěnicích byl pro ně první letošní zkouškou. „Mužstvo, se kterým jsme uhráli čtvrté místo, zůstává pohromadě. Chceme se ještě více sehrát," zmínil Smrček.

V Mutěnicích ani Břeclavi žádné posily nehledají. Oba kluby jdou podobnou cestou, důvěru má stávající kádr. „Chceme sázet na domácí kluky a hráče z okolí. Na nich chceme stavět," řekl kouč MSK. „Myslím si, že by to mohlo mít pevnější základy do budoucna. Jdeme sice náročnější cestou a budeme potřebovat více trpělivosti, ale zatím se nám to vyplácí. Se čtvrtým místem v divizi nikdo nepočítal," dodal Smrček.

Vinaře v dalším přípravném utkání otestují Ratíškovice, které se Pod Búdama představí i s novým trenérem Petrem Kotáskem.

Přípravný fotbal –

FK Mutěnice – MSK Břeclav 0:1 (0:0)

Branka: 86. David Presl

Rozhodčí: Tichánek – Riedl, Vavřinová

Diváci: 50

Mutěnice: Šupa (46. Kratochvíla) – Valíček, H. Maršálek (46. Hanák), Kupčík, Vydařilý – J. Maršálek (46. Trávník), Benešovský (46. Čepil), Novotný (46. Koplík), Lučan – Drápal, Koštuřík