Měl to být první ostrý start v roli trenéra v národním poháru, kvůli nečekaným komplikacím ale bývalý kapitán Lanžhotu Jaroslav Hílek pravděpodobně do sobotního zápasu nastoupí v jiné roli. „Do zápasu jdeme s lehkými rozpaky, jelikož se nám zranila prakticky celá obrana, která naši hru zdobila. Hodonín ale bereme jako silného soupeře, se kterým hrajeme vyrovnané zápasy, a do zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát,“ popisuje Hílek situaci před předkolem fotbalového Mol Cupu.

Fotbalisté Krumvíře (ve žlutých dresech) porazili v přípravě divizní MSK Břeclav 2:1.
Malárovi příprava hodně ukázala. Teď shání střelce

Zraněnou obranu však bude alespoň částečně kompenzovat podpora domácích fanoušků. Kvůli tornádem poničenému stadionu v Hodoníně se totiž Lanžhot nakonec musel ujmout pořadatelství. „Domácí prostředí může být výhodou, ale nehledal bych v tom vědu. Fotbal se hraje na hřišti, které má dvě branky a je všude stejné. Takovou situaci nemohl nikdo předpovědět a musíme to brát tak, jak to je,“ líčí nový kanonýr Hodonína Martin Holek.

Premiéru v roli trenéra na domácím stadionu si tak Hílek pravděpodobně kvůli oslabené obraně neodbude. „Na trenérskou lavičku jsem odcházel s tím, že se může stát, že budu muset do hry osobně zasáhnout. Ještě nedávno jsem byl dobře připravený, ale teď jsem dlouho nehrál, takže jsem na sebe zvědavý,“ říká bývalý kapitán, který v sobotu zřejmě nastoupí v roli hrajícího trenéra. „Na lavičce mám svoji prodlouženou ruku, která mě bezchybně zastoupí. Na hřišti už si ale tak jistý nejsem,“ směje se Hílek.

Mladí fotbalisté se sejdou na Memoriálu Ondřeje Voříška už popatnácté.
Po roční pauze se vrací Memoriál Ondřeje Voříška

Zároveň ale doufá, že role hrajícího trenéra pro něj bude jen dočasná a že před startem divizní soutěže už bude lanžhotský tým opět v plné sestavě. Hned v prvním kole, které připadá na 8. srpna, se totiž opět střetne s Hodonínem. „Není to šťastné, že máme v průběhu dvou týdnů takhle důležité zápasy. Navíc ještě s tak silným soupeřem, jako je Hodonín. Věřím ale, že za dva týdny už bude celý kádr k dispozici a budeme díky tomu silnější,“ přeje si nový trenér Lanžhota.

Jihomoravské celky se naposledy potkaly minulý rok v divizi, kde se však ani jednomu z týmů nepodařilo gólově prosadit. Svoji střeleckou reputaci si budou chtít oba kádry vylepšit už tuto sobotu od pěti hodin odpoledne na stadionu Na Šlajsi v Lanžhotě. „Je jedno, jestli jde o Mol Cup nebo o divizi. Neznám nikoho, kdo by šel do zápasu s tím, že nechce vyhrát nebo postoupit. Bude to první ostrý start a celá kabina je připravena zvítězit a jít dál,“ dodává dvaatřicetiletý Holek.

ELIŠKA NOVÁKOVÁ