V souboji jediných dvou zástupců Břeclavska v krajském přeboru nebyl rozdíl dvanácti pozic v tabulce vůbec vidět. Do vedení šli jako první favorizovaní hosté z Novosedel. V 8. minutě unikal hostující útočník sám na brankáře, přepadl přes brankáře a sudí nařídil po chvíli váhání velmi přísnou penaltu. Tu tradiční exekutor novosedelských pokutových kopů Němeček proměnil a domácí se na rozhodčího hodně zlobili.

Už za šest minut ale bylo vyrovnáno. O to se zasloužil domácí Lukáš Praks. Pak už zvonili za gólmany jen tyče. Nejprve trefili konstrukci branky hosté, Slavoj kontroval hlavičkou Očenáška do tyče. Naposledy první půli zvedl diváky ze sedadel střílený centr Janůfky, který taktéž zazvonil o Létalovu tyč. Domácí brankář ale situaci kontroloval, a tak se odcházelo do kabin za stavu 1:1.

Podivín se snažil začít druhou půli aktivně, ale hosté ho brzy zchladili. Ve 48. minutě ještě Štyks neuspěl, když ho brankář Slavoje vychytal. V 51. minutě si ale zaběhl za obranu Ladislav Mucala a z očí do očí Létalovi se nemýlil. Podivín chvíli poté přišel o zraněného Stojkoviče, a aby toho nebylo málo, přidal následně třetí branku hostí Janůfka, když střílel z druhé vlny.

Od té doby bylo na hřišti už jen jedno mužstvo. Novosedly se fotbalem bavily, předváděli směrem dopředu pohledné kombinace. Mucala Létala neprostřelil a Matušík mířil z dálky těsně vedle. Největší šanci Podivína udělat něco s výsledkem měl v 72. minutě domácí Očenášek, dobíhal vyražený balon mimo šestnáctku, ale nastřelil jen vyběhnuvšího Šelce.

Běhaví hosté už si dvoubrankové vede udrželi až do konce. Proto, že Praksův gól přišel v poslední minutě v ofsajdu. Díky třem bodům si Novosedly upevnily pozici mezi nejlepšími čtyřmi týmy krajského přeboru, naopak Podivín zůstává poslední.

Bohdan Ryšavý (trenér Novosedel): „Na Podivín jsme se dobře připravili,i když naše hra byla taková rozháraná. Věděli jsme, že Podivín doma umí dávat branky. Zato ale mají rezervy v obraně. A to se potvrdilo. Snad čtyřikrát jsme šli sami na brankáře a dali i nějaké góly. Za stavu 3:1 už jsme věděli, že nám domácí tři góly nedají. Proto jsem zkusil stáhnout ze hřiště zkušené Mucalu a Eliáše, aby dostali v takovém zápase šanci i ostatní."

Bronislav Krška (trenér Podivína): „První poločas jsme odehráli vcelku solidně. Hosté mají výborné útočníky, ale my jsme je stíhali bránit. Pak měl každý tým po tyčce, takže remíza poločasu odpovídala. Pak jsme ale dostali brzy po změně stran další branku, a to rozhodlo. Ve druhé půli jsme úplně propadli. Navíc se nám zranil Stojkovič, nevíme, jak je to vážné, ale na lavičce už máme jen dva dorostence, víc nás není, nemáme z čeho brát. Musíme zkusit něc urvat příští týden v Rajhradě."

Slavoj Podivín – Sokol Novosedly 1:3 (1:1)

Branky: 14. Praks – 8. Němeček (pen.), 51. Mucala, 62. Janůfka

Diváků: 165

ŽK: 3–1

Sestavy:

Podivín: Létal – Praks, Halm, Řezáč, Očenášek, Švestka (K), Sádlo, Krajča J. (79. Krajča E.), Stojkovič (60. Šemora), Kadrnka, Nevěděl

Novosedly: Šelc – Šebesta, Křivánek, Foltýn (K), Němeček – Eliáš (78. Gregor), Svízela, Janůfka (63. Vaněk), Matušík – Štyks, Mucala (72. Knee R.)