„Nemohu najít ani jednu pozitivní věc. Prohrát doma 0:3 je ostuda. Nevěřil jsem, že bychom po minulém utkání s rezervou Slovácka (1:2 pozn. red) mohli prohrát. To, co předvedlo osmdesát procent mužstva, je naprosto neomluvitelné," říkal Valachovič.

Úvod zápasu se odehrával zejména ve středu hřiště, kde se týmy přetahovaly o každý metr. Správným směrem Zábřeh vykročil díky rohovému kopu z 35. minuty, kdy míč našel u vzdálenější tyče stojícího Marka Váňu a ten poslal hosty do vedení.

Zábřežští jako by poslechli přání čtveřice fanoušků, kteří s nimi na duel přicestovali. Kvartet vybavený bubnem podporoval své oblíbence téměř po celých devadesát minut, zatímco domácí příznivci spíše mlčeli.

A křičet rozhodně nemohli ani po prudkém zakončení Davida Puškáče, který v 54. minutě navýšil na rozdíl dvou branek. „To byl klíčový moment, po němž se Zábřeh definitivně uklidnil," poznamenal Valachovič.

Hostujícího gólmana Martina Šustra vystrašil pouze vytáhlý Dušan Markovič. Jeho hlavičku z 66. minuty však třiadvacetiletý brankář vytáhl na roh. „Hráli jsme dobře zezadu, kluci skvěle bránili. Kromě několika závarů jsme Břeclav prakticky nepustili do šance," liboval si Šustr.

A souhlasil s domácím trenérem. Druhá branka Břeclav dorazila. „Byli odevzdaní, už do hry nešli tak jako předtím. Pro nás to bylo velmi důležité. Břeclav je v tabulce sice pod námi, ale uhrát venku tři body po takovém výsledku, to je nadplán," doplnil gólman Záhřebu.

Definitivní výsledkovou podobu dal zápasu v 77. minutě opět Puškáč, který otrávil soupeře i břeclavské diváky.

Břeclav čeká na plný bodový zisk už od poloviny října. K nápravě má poslední pokus příští sobotu, kdy zajíždí do Hulína. „Hráčům jsem říkal, že přijde zima a nikdo nebude chtít mužstvo v tomto stavu. Kluci sami ukazují, zda má smysl s nimi třetí ligu hrát. Jejich výkony jsou na neskutečné houpačce. Hráči mají obrovské ego, ale na hřišti je to horší," dodal Valachovič.

Břeclavští tak nadále zůstávají ve spodní polovině tabulky.