Ačkoliv od sebe Lanžhot a Tvrdonice dělilo před zápasem v tabulce jedenáct bodů, v reálu to měly Trvdonice ke svému nedělnímu soupeři jen necelých pět kilometrů. Společně s fotbalisty dorazila na stadion Na Šlajsi slušná návštěva čítající více než dvě stovky fanoušků, kteří dali přednost fotbalu před hokejem.

První šance v zápase měli překvapivě hosté. Ve vyložených šancích ale jednou trefili rozhodčího a podruhé Fabičovic střílel v úniku mimo branku Kováře. A trest přišel velmi rychle. Hned z protiútoku našel přesný centr Straky v šestnáctce Tvrdonic Kovašicha, a ten se nemýlil.

Vedoucí branka domácí konečně nakopla k excelentnímu výkonu. Svým útočným pojetím decimovali obranu Tvrdonic a ke spokojenosti Michálkovy party chyběly už jen branky. Domácí si totiž v zakončení počínali velmi nepřesně. Dvakrát zahodil tutovku kapitán Lanžhota Petr Darmovzal, jednou pohrdl gólem Milan Žaloudek, který z malého vápna branku přestřelil.

Uklidnění přinesla až 38. minuta. Po rohu domácích se opřel hlavičkou do balonu na bližší tyči Darmovzal a procedil balon skrz rukavice tvrdonického gólmana Uhra. Snížení měl pak na kopačce těsně před odchodem do kabin hostující Bartošek, ale jeho dalekonosná bomba orazítkovala jen spojnici Kovářovy branky.

Do druhé půle vyběhli svěřenci trenéra Karla Bečky se dvěma změnami v sestavě, což hru oživilo, ale jen na chvíli. Nudná druhá půle přinesla mírnou převahu domácích, kteří ale v zakončení zcela selhávali. Nakonec vyslali mezi tři tyče jedinou přesnou střelu, kterou ale Uher chytil.

Nezáživnou podívanou utnul až v 86. minutě Kostrhún, který si po přímém kopu naběhl na centr a hlavou zdramatizoval utkání. Najednou domácí znervózněli, hostů bylo plné hřiště, měli několik standardních situací, ale Kováře již nepřekonali.

Karel Bečka (trenér Tvrdonic): „Věděli jsme, že to bude těžké. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a snažit se proměnit nějaký ten brejk. To se nám dařilo, ale pokud nedáme takové tutovky do prázdné branky, jako jsme měli v prvním poločase, tak nemůžeme vyhrát. Navíc pak hned z protiútoku dostaneme gól. Ve druhé půli se nám zranili dva hráči, vystřídali jsme je a vsadili vše na útok. Gól jsme ale dali příliš pozdě. Bohužel pro nás, rozhodčí nenastavil ani deset sekund. To je pak těžké. Máme teď před sebou dvě domácí utkání, kde půjde o vše. Hlavně zápas s Vacenovicemi v předposledním kole bude klíčový."

Lanžhot – Tvrdonice 2:1 (2:0)

Branky: 15. Kovašich, 38. Darmovzal – 86. Kostrhún

ŽK: Straka – Trecha

Diváků: 220

Střely na branku: 7:8 (v poločase 6:3)

Rohy: 7:6 (v poločase 2:2)

Sestavy:

Lanžhot: Kovář – Mečiar, Žaloudek, Uher, Suchánek, Hakala (60. Venglovič), Kovašich (70. Tomek), Darmovzal (K), Zlámal, Straka, Veselý

Tvrdonice: Uher V. – Čapka, Bartošek, Menšík, Janulík, Trčka (K), Ovečka, Kouřílek (46. Kostrhún), Fabičovic (74. Krupica), Salajka (46. Vlašic), Trecha