Pohárová cesta skončila pro fotbalisty Břeclavi hned v prvním kole poháru FAČR. Nezvládli závěr dobře rozehraného utkání na trávníku divizních Tasovic. Hosté díky gólu Pospiše do šatny vedli, ale ve druhé půli domácí srovnali a v samém závěru z přísně nařízené penalty zvrátili skóre na svou stranu a můžou se po výhře 2:1 těšit na souboj s druholigovým Znojmem.

„To je utrpení. Po vcelku povedené první půli jsme svou ledabylostí nejprve o vedení přišli, a když už vše směřovalo k pokutovým kopům, zasáhl rozhodčí Mikyska a poslal Tasovice do druhého kola. Přesto jsme si za odevzdaný výkon postup nezasloužili," pokrčil rameny břeclavský asistent trenéra Michal Škrabko.

Domácí se soupeře hrajícího o ligu výše nezalekli, přední divizní tým byl Břeclavi vyrovnaným soupeřem. Prokopa ale zkoušeli hlavně z dálky a chyběla jim razance. Také Břeclavané, do jejichž kádru se vrátil šmílmachr a kapitán Pavel Simandl, měl několik dobrých šancí. Sám mohl dát po spolupráci s Carvalhem branku už v osmé minutě, ale přestřelil. Po jeho spolupráci neslavil branku ani Paděra, a také Sycha z blízkosti trestuhodně přestřelil.

Gól do šatny

Nakonec se ale svěřenci Dvořáka a Škrabka přece jen dočkali minutu před koncem první půle. „Akce začala u Paděry, který zrychlil přechod přes střed hřiště, přihrál Simandlovi, který s Carvalhem vystavil obránce jen do role diváků. Následovala nepovedená střela Brazilce, kterou však pohotově tečoval do sítě osamocený Pospiš," popsal úvodní branku utkání Škrabko.

Pochvalu si od trenérů vysloužil ještě mladík Simonyi, který měl dvakrát blízko ke skórování, vždy mu však v dobrém náběhu do pokutového území chyběl k zakončení krok. Také dirigent obranné řady MSK Klusák musel být v soubojích opatrnější, jelikož viděl za kritiku rozhodčího brzy žlutou kartu. Navíc viděl žlutý kartonek hned v úvodu druhé půle i druhý stoper Radek Svoboda.

Po hodině hry přišlo pro hosty první varování. Po hrubce Svobody šel sám na Prokopa jeden z domácích útočníků, ale naštěstí pro Břeclav mířil vedle tyče. Pak mohl přidat pojistku opět Simandl po osvědčené spolupráci s Carvalhem. I on ale mířil těsně vedle, stejně jako jeho kolega ze zálohy Paděra nebo po centru aktivního Carvalha střídající Ulehla.

Vyrovnání přišlo čtvrt hodiny před koncem. Domácí rozehráli standardku k rohovému praporku, tam propadla obrana Břeclavi a volný Bula před bránou nezaváhal.

Když už to vypadalo na remízu a penaltovou loterii, přišel v 89. minutě scestný výrok rozhodčího, který dokázal, kdo je pánem na hřišti. Lehký vzájemný souboj Nešpora s jedním z domácích na hranici vápna posoudil jako faul a ukázal na penaltu. Velké protesty hostů nikam nevedly.

„Máme s tímto rozhodčím špatné zkušenosti už z dřívějška. Po zápase nám dokonce tvrdil, že pískl penaltu za ruku. Ale kvůli tomu jsme neprohráli," kroutil hlavou Škrabko.

Změny v sestavě

Exekutor Veselý se nemýlil a poslal balon z penaltového puntíku na opačnou stranu, než skočil Prokop. Za další dvě nastavené minuty už opařená Břeclav vyrovnat nestihla.

„Někteří hráči nás svým herním pojetím zklamali a ukázali svoji nevyzrálost. Sestava v prvním mistráku bude mít určitě jinou, silnější podobu, ale zklamání je to velké," dodal Škabko.

Ve středu od 17:30 hodin hraje MSK doma přípravné utkání s divizním Hodonínem.

1.KOLO POHÁRU FAČR:

SOKOL TASOVICE – MSK BŘECLAV 2:1 (0:1)

Branky: 75. Bula, 89. Veselý (pen.) – 44. Pospiš

Sestava MSK Břeclav: Prokop – Wallisch, Svoboda R. (79. Nešpor), Klusák, Fojtík – Paděra, Simonyi (72. Ulehla) – Carvalho, Simandl (K), Sycha – Pospiš (78. Silveira)