V tabulce krajského přeboru jim patří osmá pozice. „Stejně jako v předchozích zápasech jsme museli lepit sestavu. Nebyl jsem celkově spokojený s hrou našeho mužstva, někteří nedali do utkání maximum. Zklamali mě. Soupeř nebyl neporazitelný, přesto měl po celý zápas navrch a zaslouženě vyhrál o jeden gól,“ prohlásil zklamaný kouč Lanžhotu Nemčovič.

Slovenský trenér ve službách Sokola zatím prožívá těžký začátek v novém působišti. K dispozici má příliš úzký kádr, například v Moravském Krumlově měl na lavičce pouze dva náhradníky.

Někdy navíc musí povolat k A mužstvu i hráče z rezervy. „Musíme s tím něco dělat. Čekáme na přestupové termíny. Je to velký problém, ostatní týmy mají třeba pět hráčů na lavičce, což není náš případ. Na druhou stranu kluky navádím, aby do toho dávali i za současné situace maximum,“ podotkl Nemčovič.

TV duel? Smíšené dojmy

Podle něj neleží hlavní problém v přístupu hráčů. „Docházka na tréninky je celkem dobrá. Ale vzhledem k tomu, že nás není dost, sejde se nás třeba devět. V kádru, který má jedenáct hráčů, to teda sice je třeba devadesát procent, ale pořád je to málo,“ sdělil nový lanžhotský kouč.

Týmu by rád vtiskl nový herní projev, který se ale podle něj projeví až postupem času. „Věci, které s kluky trénuji, se neukážou za měsíc nebo za dva, ale v dlouhodobějším horizontu půl roku nebo roku,“ tvrdí Nemčovič.

Jarní část sezony možná fotbalistům Lanžhotu zpestří nevšední televizní duel pod kamerami ČT Sport. Utkání Sokola s Tišnovem, které se má uskutečnit 14. května, totiž figuruje v anketě veřejnoprávní televize, jež do vysílání nově zařazuje i vybrané zápasy z nižších fotbalových soutěží.

Utkání mezi Lanžhotem a Tišnovem se v anketě webových stránek kanálu aktuálně nachází na druhém místě za duelem ze IV. třídy z Plzně. „Kluci se v televizi chtějí ukázat. Já mám smíšené pocity. Na jednu stranu bych byl rád, ale za současné situaci, kdy nás je málo, se to ještě může otočit proti nám. Abychom pak neudělali trapas. Na druhou stranu to ale zase kluky může pořádně vyhecovat a mohou odehrát dobré utkání,“ uvažoval nahlas Nemčovič.

Do potenciálního televizního duelu je daleko. Pozornost fotbalistů Lanžhotu se upíná na nedělní domácí duel s Vojkovicemi.

VÁCLAV PETRŮ