S pomyslnou plichtou byli spokojení i hosté z Tvrdonic. „Měli jsme co dělat, abychom dali dohromady jedenáctku fotbalistů, na střídání jsme už měli jen náhradního brankáře. Pět kluků ze základu je zraněných nebo nemocných. V sezoně to budeme mít se záchranou těžké," přiznal jeden z tvrdonických trenérů Leoš Posák, který před lety na břeclavském Slovanu také hrával. Nyní trénuje Tvrdonice společně s Milanem Valachovičem.

Jak naznačil, trenéři měli problém postavit dvě jedenáctky hráčů do pole. Zatímco Tvrdonice nakonec disponovaly dvanácti hráči, břeclavské béčko muselo do útoku postavit náhradního brankáře Dominika Kunického.

A právě on měl prsty v první brance MSK. Společně s Brazilcem Matheusem da Silvou ve 24. minutě dotlačili odražený balon do tvrdonické sítě. Vzápětí mohli domácí zvýšit na 20, ale Večeřa ze dvou metrů přes obránce nedostal balon do sítě za Fibingrem.

V silném větru a zimě jinak nebyl k vidění nijak pohledný fotbal, hru kazila spousta nepřesností. O jedno z mála vzrušení se postaral hostující David Rebenda, který z přímáku nastřelil tyč Polachovy brány.

Polach v poločase přenechal rukavice Kunickému a sám se postavil na hrot. Po necelé hodině hry se Tvrdonice dočkaly zaslouženého vyrovnání. Střelou k tyči se prezentoval Kryštof Balga a o dvě minuty trefil Vališ znovu tyč.

Skóre se měnilo znovu na druhé straně. Dlouhý Kunického výkop prošel do přečíslení přes Matheuse da Silvu až k hrajícímu brankáři Polachovi, který skóroval do prázdné brány.

O konečnou podobu výsledku se postaral v 78. minutě Vališ, který přeloboval Kunického. Ten si na míč sice sáhl, ale vyrazit nad bránu už jej nestačil. „S o soutěž výš hrajícím soupeřem remízu bereme. Také měl problém složit tým," dodal Posák, který ještě v 54 letech oblékal dres tvrdonického béčka.

Domácí museli využít i náhradníků břeclavského áčka, kteří se nedostali do hry v neděli dopoledne v Olomouci. „Málokdy se stane, že nám zápas rozhodnou brankáři," smál se asistent trenéra MSK Mojmír Bezucký s tím, že konečná remíza odpovídala dění na hrací ploše a Tvrdonice si za druhý poločas vyrovnání zasloužili.

Příprava

MSK Břeclav „B" (I.A) – Sokol Tvrdonice (I.B) 2:2 (1:0)

Branky: 24. Matheus da Silva (Kunický), 69. Polach (Matheus da Silva) – 58. K.Balga, 78. Vališ

Sestava MSK: Polach (46. Kunický) – Večeřa, Svoboda, Horčička M., Hakala – Tichý (46. Konečný), Wallisch, Kolaja, Pohanka – Matheus da Silva, Kunický (46. Polach)

Tvrdonice: Fibingr – Vacenovský, Kostrhun, J. Balga, Blažek – Rebenda, Serafín, Janulík, Vališ – K. Balga, Mráz