Čtvrtá Břeclav versus poslední Líšeň.

Jenže… „Vůbec bych neřekl, že si jdeme pro jasné tři body. Stačí se podívat na výsledky Líšně. Na začátku remizovali s nyní první HFK Olomouc, pak s Baníkem Ostrava. Teď prohrávají o gól, je to těsné," varuje trenér Břeclavi Milan Valachovič.

Jeho svěřenci vyběhnou k duelu na domácím trávníku v sobotu o půl páté. A musí se mít na pozoru. Líšeň má stále teoretickou šanci na záchranu soutěže a rvát se o ni chce do posledního dechu.

„Každopádně chceme vyhrát a třeba nám to pomůže získat ještě konečné třetí místo," míní Valachovič.

Do zápasu vyšle uzdraveného zadáka Ondřeje Lysoňka, který se postaví na levou stranu defenzivního valu.

A teď pozor. Před ním se v základní sestavě pravděpodobně objeví dorostenec Jakub Dobšíček, břeclavský odchovanec a dravý hráč, jenž kope levou nohou.

„Je ideální šance ho nasadit. Nejsme pod žádným stresem a klukovi to může pomoct," vysvětluje Valachovič.

Otázkou je, zda se na hřišti potká s bývalým ligistou a reprezentantem Richardem Dostálkem. Ten sice v Líšní působí, v posledních zápasech ale nenastoupil.

„Viděli jsme hodně zápasů Líšně. Těžko říct, zda by pro nás bylo lepší, kdyby nastoupil nebo ne. Kdo jej nahradí, je pro nás totiž méně čitelnější," zamýšlí se kouč.

Zatímco Břeclav čeká poklidnější utkání, takové Bořetice v I. A třídě odehrají o poznání důležitější střetnutí. Fotbalisté Celtiku přivítají na domácím hřišti hráče Velké nad Veličkou. Pokud uspějí, v tabulce je přeskočí. Rozhodčí poprvé pískne do píšťalky v sobotu o půl páté odpoledne.

„Když vyhrajeme, měli bychom být definitivně zachránění. Ze soutěže by navíc mělo sestupovat jen jedno mužstvo," tvrdí bořetický útočník Vladimír Malár, jenž vynechal poslední zápas s Ratíškovicemi. Proti Velké nad Veličkou už by na hřišti chybět neměl.

Jakmile se prognóza o jednom sestupujícím skutečně naplní, oddychnou si zejména v Rakvicích, které mají před posledními Vacenovicemi čtyřbodový náskok. Rakvičtí přitom nastoupí venku proti čtvrtým Ratíškovicím.

Do Vacenovic naopak míří Lednice. Náročné utkání čeká také Tvrdonice, které hrají v prvních Mutěnicích.