Velké Pavlovice poprvé na jaře prohrály. A narazily tvrdě, hlavně obrana neměla zdaleka svůj den. „Měli jsme z Pavlovic respekt, tak jednoznačný průběh jsme tedy vůbec nečekali. Ukázali jsme perfektní výkon, hlavně co se ofenzivy týče. Měli jsme hromadu pěkných akcí, z nichž většina skončila gólem. Poté, co soupeř na začátku zápasu neproměnil své šance, jsme zápas ovládli," komentoval nejvyšší letošní výhru rezervy MSK asistent trenéra Břeclavi Mojmír Bezucký.

Oba celky nastoupily do zápasu v plné síle, v dresu rezervy MSK se objevilo i několik hráčů z širšího kádru třetiligového áčka. Jako první hrozili hosté, ale Kunický z metru chytil tutovku Slavoje. Předznamenal tak další vývoj utkání. Zatímco Velké Pavlovice v úvodu útočily, ale v zakončení byly neefektivní, každý rychlý brejk Břeclavanů do špatně fungující obrany hostí zaváněl brankou.

Jako první zaváhala obrana Velkých Pavlovic z 15. minutě, kdy běžel Sycha s Giertlem do přečíslení dva na jednoho a druhý jmenovaný se sám před gólmanem nemýlil. Stejná situace se opakovala i po necelé půlhodině hry, tentokrát skóroval Sycha po centru Jurčíka ze strany.

Jako přes kopírák pak padl i třetí gól domácích. Po přízemním centru Jurčíka tentokrát balon ve vápně propadl až k obránci Lošťákovi, na něhož zívala už jen prázdná brána. Brankář hostí Chromek neměl ani jednou šanci zasáhnout, obrana jej v zápase vůbec nepodržela. „Nechali jsme v tom brankáře tentokrát pořádně vymáchat," uznal hostující trenér Stanislav Hříba a pokračoval. „My jsme si zápas prohráli sami, když jsme na začátku neproměnili tři tutovky. Pak to mohl být jiný zápas. Jenže rázem jsme prohrávali 0:3 a bylo po utkání."

Domácí taktika centrů ze strany do vápna totiž na Slavoj fungovala skvěle i po změně stran. Hned z prvního útoku prošel po pravé straně Sycha a jeho přízemní centr zametl z bezprostřední blízkosti do sítě Wallisch. Zanedlouho nacentroval z pravé strany Giertl a Kruták jen lehce dorazil balon do brány. „Pokud chtěl soupeř po třetí brance něco změnit, moc to nevyšlo. Křídla nám fungovala bezvadně. Jurčík se Sychou odehráli výjimečný zápas. Jejich centry, to byly učebnicové akce," vyzdvihl z výborně fungujícího týmu individuality kouč Bezucký.

Hosté byli v neděli opravdu zralí na ručník, protože v 60. minutě se situace opakovala, tentokrát centroval Tetur a během pár sekund na hřišti se prosadil dorážkou z malého vápna střídající útočník Horváth.

Velké Pavlovice za rozhodnutého stavu rezignovaly na krásu, v závěru zápasu se dostaly jen dvakrát k brance Kunického, ale ten Záblackého vychytal, a lob Jilky pak skončil vedle. „Po čtvrtém gólu už bylo po zápase, tak jsem na trávník poslal všechny náhradníky, ať si také zahrají," dodal Hříba, jehož tým nezahrával v utkání ani jediný rohový kop.

I.A třída: MSK Břeclav B – Slavoj Velké Pavlovice 6:0 (3:0)

Branky: 15. Giertl (Sycha), 28. Sycha (Jurčík), 35. Lošťák (Jurčík), 53. Wallisch (Sycha), 57. Kruták (Giertl), 60. Horváth (Tetur)

ŽK: 4:3

Rozhodčí: Kugler – Dohnal, Pláteník

Diváků: 100

Střely na bránu: 10:7 (v půli 6:6)

Rohy: 2:0 (1:0)

MSK Břeclav B: Kunický – Hakala, Pafkovič (K) (75. Horčička M.), Lošťák, Kolaja (68. Šanda) – Sycha, Wallisch, Kruták (59. Horváth), Jurčík – Giertl (68. Pohanka), Te­tur

Velké Pavlovice: Chromek – Nesvadba, Měřínský (K), Gehr, Petrásek (66. Piško) – Kerel (64. Michna), Havlík, Jilka, Sýkora (57. Pohl) – Záblacký, Šabata