Víkendové kolo načali jako první už v pátek večer fotbalisté Mikulčic. Místo devatenáctky Břeclavi se jim ale postavila břeclavská sedmnáctka a srovnání dorosteneckého fotbalu s tím mužským dopadlo podle očekávání jasným vítězstvím celku z Hodonínska 7:1.

Přitom to dlouho byla vyrovnaná partie. „Podali jsme dobrý výkon podložený vysokým herním nasazením. Ale jen v prvním poločasu, v němž jsme inkasovali jedinou branku a sami jsem jednu vyloženou příležitost nezužitkovali. Pak ale přišlo hrůzostrašných deset minut v začátku druhé půle, kdy nám nefungovalo nic v obraně. znehodnotilo náš jinak dobrý výkon," komentoval nepovedený zápas trenér sedmnáctky MSK Karel Bečka.

Na mysli měl sérii chyb v obraně, kterých zkušenější mužstvo Mikulčic využilo. Nejprve si dali domácí vlastní branku. Pak se jejich výkon rozsypal. Další dvě dostali po špatných odkopech, jednu z penalty a

Až za stavu 6:0 se domácí dočkali čestného úspěchu, když se předtím prakticky nedostávali před bránu fotbalovějších a silově vyspělejších Mikulčic. Krásnou hlavičkou po jediné přímé střele v druhém poločase snížili na 1:6. Poslední slovo si ale vzali hosté, po jejichž sedmé brance sudí zápas ukončil.

Hned v sobotu ráno se hrál šlágr kola o první místo. Gbely v něm porazili domácí rezervu 4:2 a potvrdily svou pozici na čele tabulky.

„Byl to rozhodně nejkvalitnější soupeř na turnaji. Má oproti nám zkušené mužstvo, ale zápas byl vyrovnaný. Hlavní rozdíl byl v tom, že hosté měli čtyři šance a dali čtyři branky, kdežto my jsme kromě dvou branek Kabrhela ještě další čtyři tutovky spálili," vysvětlil hlavní rozdíl mezi oběma mužstvy trenér břeclavského béčka Ivan Dvořák starší. Jeho svěřenci ještě mohou turnaj vyhrát, pokud o víkendu zdolají vyšším rozdílem dorostence MSK.

Teprve druhou výhru na turnaji si připsali fotbalisté Tvrdonic, když zdolali Bořetice 2:0 a připoutali tak Celtic na poslední místo tabulky.

Celek Tvrdonic, který v zápase zkoušel dva nové hráče, si gólové příspěvky rozdělil do obou poločasů. Uklidňující druhý gól dal ale až v závěru utkání, když předtím sudí pro ofsajd neuznal po jedné brance na obou stranách.

„Zápas byl od začátku zbytečně vyhecovaný, byla tam spousta faulů. Bylo vidět, že se potkaly dvě mužstva, které se na jaře budou prát na spodku první A třídy. My jsme hráli ve středu, takže někteří kluci měli pro Tvrdonicím volno. Naše sestava byla hodně kombinovaná, už jsme tomu utkání nepřikládali takovou váhu. Chtěli jsme hlavně vidět některé hráče, které zkoušíme," nedělal si zbytečně vrásky kvůli prohře kouč Celticu Michal Škrabko.

Poslední přišli na řadu hráči velkopavlovického Slavoje. Ti rozstříleli slovenské Sekule vysoko 5:1, když soupeř po prvním poločase úplně odpadl. „Sekule nás moc neprověřily. První poločas s námi ještě běhaly, ale šanci si nevytvořily. Jediný gól daly po naší hrubce v obraně. Po změně stran už nestíhali a tomu odpovídá i konečné skóre," tvrdil velkopavlovické stratég Luděk Šefránek, kterého mrzelo, že kvalita soupeře nebyla dva týdny před začátkem soutěže vyšší. O branky jeho týmu se postarali dvěma zásahy Sladký a po jednom přidali Vašek, Havlík a Kerel.

O den později v dohrávce už byl spokojený. Jeho tým si vyšlápl na vedoucí Gbely, které porazil rozdílem třídy 3:0. I díky tomu drží třetí příčku.

6. kolo ze sedmi:

Břeclav B – Gbely 2:4

Tvrdonice – Bořetice 2:0

Sekule – Velké Pavlovice 1:5

Mikulčice – MSK U19 7:1

Dohrávky:

Gbely – Velké Pavlovice 0:3

Bořetice – MSK U19 4:0

Průběžná tabulka:

1. Gbely 18 (7 zápasů)
2. Břeclav B 15 (6 zápasů)

3. Vel. Pavlovice 12 (6 zápasů)

4. Sekule 9 (6 zápasů)
5. Mikulčice 9 (6 zápasů)
6. Tvrdonice 6 (6 zápasů)
7. Břeclav U19 3 (5 zápasů)
8. Bořetice 3 (7 zápasů)