Pondělní sněhová nadílka udělala čáru přes rozpočet většině týmů, které nedisponují vyhřívaným trávníkem. Týden před začátkem jarních částí soutěží tak přidělal starosti nejen správcům hřišť, ale i trenérům postižených mužstev. V úterý fotbalová asociace zrušila všechny třetiligové a divizní zápasy, o dva dny později se plošně odložily i zápasy v krajském přeboru.

Třetiligoví fotbalisté Břeclavi měli odjet v sobotu na horkou půdu Hlučína. Ani tam se ale hrát nebude. „Komplikace to pro nás je. Připravovali jsme se na mistrák, i takticky. Popravdě jsme už chtěli mít jarní premiéru za sebou, aby se noví kluci otrkali venku, na hřišti soupeře, kde nemáme co ztratit. Tam se mohlo stát cokoliv. Na kluky by tam nebyl takový tlak, jako bude v domácím utkání s posledním Žďárem, který chceme porazit," vysvětlil trenér Milan Valachovič důvod, proč mu delší pauza nesedí.

„Naštěstí jsme se dozvěděli o odkladu už v pondělí večer a mohli na to operativně zareagovat. Na sobotní druhou hodinu jsme si dohodli domácí přípravné utkání s divizní Líšní. Vyšli jsme si vstříc. Před námi odehrají na Slovanu vzájemné utkání i devatenáctky Líšně a MSK," naznačil, že fotbalisté Břeclavi o víkendu rozhodně odpočívat nebudou. V akci budou všichni, Valachovič má marodku prázdnou.

Podobně na tom je i první zástupce Břeclavska v krajském přeboru. Sokol Novosedly mohl hrát o víkendu v Rousínově o udržení se v čele tabulky. Svěřence kouče Bohdana Ryšavého místo toho čeká ještě kvalitnější soupeř. Místo odloženého utkání pojedou v sobotu na trávník divizního Hodonína.

„Je to určitá komplikace, tohle kolo se odložilo už podruhé, přitom na podzim byl terén ještě lepší než teď. Bylo to na podzim neopodstatněné. Co vím, i teď by se aspoň tři utkání klidně mohla odehrát na umělých trávnících, zbytek by se dohrál v týdnu. To budeme mít třeba problém se sejít v plné síle," nabízí svůj pohled na věc Ryšavý.

I on sáhl místo volného víkendu po přípravném utkání na přírodní trávě. „Trávník u nás je hratelný, nevím, jak vypadá jinde. My bychom o odklad nežádali. Takto jsme na Rousínov zaměřili taktickou přípravu, podřídili jsme se ostrému startu jara. Ale alespoň se nám uzdraví někteří nemocní hráči," vidí aspoň malé pozitivum na o týden delší pauze trenér Novosedel, jehož tým přivítá příští týden favorita krajského přeboru, celek Mutěnic.

To Ryšavého kolega na lavičce Slavoje Podivín Bronislav Krška nečekanou pauzu přivítal. Už v jarní generálce proti Velkým Pavlovicím (3.3) měl k dispozici jen jedenáct hráčů a další se mu zranil v průběhu utkání.

„Dozvěděli jsme se o odkladu celkem pozdě, nic s tím neuděláme. Naše hřiště je hratelné. Ale pauza se nám hodí. Máme několik nemocných a zraněných hráčů, kteří se snad dají do kupy. Proto ani nemáme žádné přípravné utkání, volný víkend věnujeme mimořádnému tréninku, kde nacvičíme standardky a další herní situace, které v týdnu v malém počtu nenatrénujeme," zhodnotil nastalou situaci Krška.