„Tentokrát jsme bojovali proti těžkému soupeři, který byl fotbalovější. Navíc bylo hrozné horko. Je to vydřené vítězství, ubojované body. Kluci to odjezdili po zadku, nic jiného nám ale v naší situaci nezbývá, musíme bojovat o každý bod. Už proti Rohatci jsme museli být rádi za remízu. Tentokrát jsme měli jen jednoho hráče na střídání, takže to kluci v nahuštěném programu dobře zvládli i fyzicky," pochválil své svěřence po zápase tvrdonický trenér Radomír Kaizar.

Hlavní rozdíl mezi oběma sobotními soupeři byl v proměňování šancí. Zatímco hosté z desíti střel na branku gól nedali, stačilo domácím šest střel na dvě branky. Už v prvních minutách měl dvě dobré příležitosti domácí Sirotka, ale mířil vedle. Jeho chvíle teprve měly přijít.

Naopak diváci museli sledovat, jak se postupně dostávají do šancí hostující fotbalisté. Ti pálili z každé pozice a jen díky dobrým zákrokům Uhra byl stav stále 0:0. Domácí gólman zvládl vytěsnit nad i samostatný únik Svitáka. Ve spolupráci s obranou pak zlikvidoval i dlouhý závar ve vlastní šestnáctce, kdy Dubňanští nedokázali dostat míč přes blokující obránce Tvrdonic.

Jen sedm minut po změně stran přišla první branka. Prakticky druhou přesnou střelu domácích fotbalistů mezi tři tyče proměnil v rozdílovou branku Jiří Sirotka. Rychlonohý útočník Tvrdonic uspěl střelou šajtlí.

Dubňany mohly brzy srovnat, ale nastřelili jen břevno a už překonaného Uhra v další tutovce nahradil na brankové čáře střídající Menšík, který balon odkopl do bezpečí. Neproměněné tutovky musely hosty mrzet o to víc, protože v 81. minutě se dostal do vápna opět Sirotka, zleva dloubl do balonu, a ten zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

„Za týden nás čeká klíčový zápas v Bořeticích, nevíme, co nás tam čeká, ale musíme hrát na vítězství. V neděli se pojedu podívat do Rohatce, jak se s ním Bořetice poperou," dodal Kaizar.

Sokol Tvrdonice – Baník Dubňany 2:0 (0:0)

Branky: 53. a 81. Sirotka

Střely na branku: 6:10

Rohy: 0:5

Diváků:160

Sestava Tvrdonic: Uher – Čapka, Vacenovský, Selecký, Salajka, Trčka (K), Dujsík, Konečný, Blaževič – Saitz, Sirotka. Střídal: 46. Menšík