„Tahle prohra mě velice mrzí. Do třiasedmdesáté minuty jsme hráli s kvalitním celkem hostů naprosto vyrovnanou partii a dokonce jsme vedli 2:1. Jenže v závěru dostaneme za třináct minut tři branky, i když ten čtvrtý už byl při naší hře vabank. Ty dvě ale dostaneme zbytečně po našich chybách. Hosté jednoduše kopali dva rohy a dali dvě téměř stejné branky. Hosté měli jednoduše víc sportovního štěstí," pokrčil rameny břeclavský trenér Karel Bečka.

Břeclavané se pustili do druhého týmu tabulky nebojácně, jenže k vypracování si nějaké tutovky to nevedlo. Dobrý úvod domácích zchladila Kroměříž už ve 12. minutě, kdy stál na konci pěkné kombinace na jeden dotek Cverna a lehce překonal Prokopa.

Těch několik málo diváků se jinak celkem nudilo, protože mokrý terén smyl rozdíly v technice obou soupeřů. Ti se tak omezili jen na nakopávání vysokých balonů, které však své adresáty málokdy našli a pokud ano, těžko se jim zpracovával kluzký balon.

Přesto Břeclavané využili jediného zaváhání obrany, když na hranici vápna musel faulovat chybující stoper Kroměříže a kopal se přímý kop. K tomu se postavil kapitán Pavel Simandl a přes zeď nasměroval míč rovnou do sítě. Brankář hostí se ani nepohnul.

Hosté byli přece jen nebezpečnější. Na konci první půle si mohli vzít hosté vedení zpět, ale Strašákova tvrdá rána jen orazítkovala tyč břeclavské brány. Další branku pak Neubertovi vyrazil nohama Prokop.

Kroměříž si sama spoustou nepřesností cestu za body zkomplikovala, když přenechala aktivitu Břeclavi. Největší šanci vstřelit branku měl po dalším trestňáku Simandla Horváth, ale jeho hlavička jen o centimetry minula tyčku hostující brány. Chvíle útočníka MSK však přišla až v 67. minutě. Simandl se prokličkoval do vápna, Petr jeho střelu jen vyrazil před sebe, kde stál právě Horváth a bez problémů dorazil balon do sítě.

„Mohli jsme klidně odskočit i na 3:1, kdybychom lépe vyřešili některé situace. O to větší je to škoda, že jsme promarnili vedení, i tak dobře rozehraný zápas," dodal Bečka.

Narážel na fakt, že hosté nakonec dokázali svou převahu. Druhý gól Hanáků měl v 78. minutě na svědomí obránce Budín, který si naskočil na rohový kop a hlavou nejprve trefil tyč, následně ale balon stihl procpat přes Prokopa do sítě. Stejná situace se opakovala čtyři minuty před koncem. Tentokrát se hlavou na vzdálenější tyč trefil hostující Látal a rozjásal střídačku Kroměříže.

To byla pro domácí studená sprcha. Ti vsadili vše na útok a Hanáci je vytrestali. Poslední hřebíček do rakve MSK zatloukl v neustávajícím hustém dešti po rychlém brejku střídající Beránek.

MSFL: MSK Břeclav – SK HS Kroměříž 2:4 (1:1)

Branky: 36. Simandl, 67. Horváth – 12. Cverna, 78. Budín, 86. Látal, 90. Beránek.

ŽK: 3:3.

Diváků: 40.

Střely na branku: 5:12 (v půli 2:4).

Rohy: 6:3 (2:0).

Rozhodčí: Ondráš – Ogrodnik, Drozdy.

Břeclav: Prokop – Košut, Klusák, Zezula, Hloch – Fojtík (67. Carvalho), Paděra, Simandl (K), Jurčík (73. Wallisch) – Horváth (69. Silveira), Pos­piš.

Kroměříž: Petr – Cverna, Látal, Salachna, Strašák (55. Hromek), Netopil, Budín, Kutra (86. Ferko), Žák, Mazouch (K) (69. Beránek), Neubert.