Zatímco jiné soutěže se dohrávají pouze z povinnosti, krajská I. A třída bude napínavá až do konce. „Už je to fifty fifty. Každý další zápas je pro nás zápasem roku,“ ví veselský kouč Richard Hrotek.

Zatímco domácí trenér slavil zaslouženou výhru, jeho kamarád a bývalý spoluhráč ze Bzence Viktor Linhart vstřebával porážku i špatný výkon. Navíc počítal zraněné. „Nechci se vymlouvat, ale na našem výkonu se podepsala absence čtyř hráčů. K Doležalovi, Bízovi, Kmeťovi a Marku Hečovi se bohužel ve druhé půli přidal Petr Zvonič, takže je nás dvanáct a nevím, s kým konec sezony dohraji,“ láteří kouč Krumvíře.

Porážku ale na absenci důležitých hráčů alibisticky nesváděl. „Do šedesáté minuty to z naší strany byla katastrofa. Zabrali jsme až na konci, to už ale bylo pozdě. Veselí bylo ve všech herních činnostech lepší, vyhrálo zaslouženě,“ uznal sympaticky Linhart.

Sobotní duel dvěma brankami rozhodl domácí záložník Aleš Radmil. Klíčový středopolař Veselí ve 26. minutě utnul oboustranně nezáživné oťukávání a po akci, důrazu a přihrávce krajního záložníka Jocha poslal z deseti metrů míč mimo dosah bezmocného gólmana Prachaře.

Zakřiknuté hosty neprobrala ani krátká přestávka na občerstvení. Druhou ránu lídrovi soutěže zasadil těsně před přestávkou znovu Radmil, který udeřil po dlouhém nákopu stopera Prajzy.

Krumvíři to ve Veselí nešlo a zlepšení vedoucího týmu tabulky nepřinesla ani druhá půle. Naopak domácí se rozehráli a začali se předbíhat v zahazování šancí. Po Radmilově vysunutí selhal v koncovce Joch, který místo zakončení zbytečně přihrával kapitánu Pollákovi do ofsajdu,

Vzápětí opět Joch po Pollákově přihrávce ani nadvakrát nepřekonal Prachaře. Mladý záložník se gólu dočkal až v 56. minutě, kdy zužitkoval Klimkovo pobídnutí.

Fotbalisté Kyjova (v bílých dresech) ve 23. kole I.A třídy skupiny B podlehli Rakvicím 1:2. Sobotní duel z penalty rozhodl hostující Adam Havlena.
Kyjov podlehl Rakvicím. Utkání rozhodla kontroverzní penalta

Hosté se probrali až za rozhodnutého stavu. Obránce Ondřej Luskač střílel mimo a jeho spoluhráči po závaru před Motyčkou ani přes několik dorážek míč do sítě nedostali.

Vzápětí se zranil Petr Zvonič a šance Krumvíře na zvrat klesly k nule. Veselané mohli protivníka definitivně dorazit, ale Radmil se střídajícím Janíkem žádný z brejků nedotáhli. „Bylo obrovskou chybou, že jsme za stavu 3:0 nepřidali další branky. Měli jsme tam několik brejkových akcí. Dvakrát jsme šli sami na gólmana, z toho musí být góly,“ zlobil se na svěřence Hrotek.

Jinak mužstvo ale po vyhraném souboji chválil. „Většinu zápasu jsme měli pod kontrolou. Byli jsme lepším týmem. Mrzí mě pouze závěr, který jsme měli zvládnout lépe. Jinak jsem spokojený,“ prohlásil bývalý ligový obránce Jablonce a Slovácka.

Celek z Břeclavska už stačil výsledek pouze zkorigovat, když na konečných 3:1 upravil střídající Rozkydal. Inkasovaná branka už domácí tým neohrozila. „Pocity jsou vynikající. Doma jsme chtěli za každou cenu vyhrát. Na to, s jakým jsme hráli mančaftem, jsme předvedli dobrý výkon,“ uvedl nejlepší hráč zápasu, Aleš Radmil.

Veselanům skvěle vyšla taktika, se kterou do sobotního duelu šli. „Naším záměrem bylo donutit Krumvíř k nakopávaným míčům. Nechtěli jsme nechat hosty kombinovat, což se nám dařilo. Kluky vzadu musím pochválit. Naše defenziva výborně sbírala dlouhé balony. Na druhé straně bylo jasné, že nám tam nějaké branky spadnou. Přece jenom jsme nejofenzivnější tým soutěže,“ usmíval se Radmil.

Hrotkův tým tři kola před koncem sezony ztrácí na vedoucí Krumvíř jediný bod. Boj o postup do krajského přeboru je i nadále otevřený. „Nezbývá nám nic jiného, než zvládnout poslední tři utkání a čekat, zda Krumvíř ještě někde zaváhá, nebo to zůstane stejné,“ dodal Radmil.

I. A třída skupina B, 23. kolo -

FC Veselí nad Moravou – Sokol Krumvíř 3:1 (2:0)

Branky: 26. a 43. Aleš Radmil, 57. David Joch
Rozhodčí: Papuga – Petko, Julínek (Bábíček)
Žluté karty: Pollák, Klimek – Michna. R. Luskač
Diváci: 350
Veselí nad Moravou: Motyčka – Symerský, Valenta, Prajza, Vardan – Joch (64. Janík), Šebesta, Klimek, Radmil, D. Hodonský (75. Vaďura) – Pollák (88. J. Hodonský)
Krumvíř: Prachař – O. Luskač, R. Luskač, Adamec, M. Zvonič – Kobylka, Michna, Hoša, Svoboda (46. Rozkydal) – P. Zvonič (62. Charvát), Valenta.