„Prvních deset minut to bylo z naší strany dobré, pak jsme ale na čtvrt hodiny vypadli z tempa, brankář neodhadl balon a domácí srovnali. Pravá strana se nám rozpadla, zranil se Kolman, ale Havlík jej dokázal nahradit. Jsem rád, že jsme do poločasu dokázali soupeři odskočit. Druhá půle už byla v naší režii a s výsledkem musím být spokojený, díky třem bodům držíme krok s horní polovinou tabulky. V ní chceme sezonu dohrát," sděloval své dojmy po zápase velkopavlovický trenér Stanislav Hříba.

Zápas to pro něj byl specifický, většinu bořetických hráčů ještě v dorostu vedl, vinařská derby zažíval jako kouč Celticu. Teď stál poprvé na druhé straně barikády. Jeho aktuální svěřenci mu udělali poprvé radost už ve 12. minutě, kdy Cichra nezkrotil Šabatovu střelu z voleje, a ta proklouzla do brány. Za necelých deset minut ale domácí vyrovnali. Tentokrát velkopavlovický brankář neodhadl Gremmelovu střelu z úhlu, která i za pomoci větru zapadla pod břevno.

Bořetice se rázem osmělily, ovšem na zem je vrátila chyba vlastního brankáře a stopera, kteří se nedohodli, kdo převezme na hranici šestnáctky balon a Šťavík si nechtěně vstřelil vlastní branku. Slavoj pak udeřil v první půli ještě jednou. To si na vzdálenější tyči počíhal na balon kanonýr Šabata a jemnou hlavičkou uklidil balon do sítě.

Velké Pavlovice tak v první ze tří střel na bránu vstřelily tři góly. „Láďovi Cichrovi fandím, ale tento zápas se mu moc nevydařil," přiznal Jaroslav Otáhal, kouč Bořetic, který ještě loni sám za Celtic chytal. „Věděli jsme, jak budou hosté hrát. Nepřekvapili nás. Hráli na brejky, dlouhé balony, ale stejně jsme si s nimi nevěděli rady. První půlhodina byla dobrá, pak jsme ale dostali po chybách hloupé góly a už jsme se vezli," pokrčil rameny.

Druhý poločas už byl jasně v režii hráčů v červeno-bílých dresech. Rychlonozí hráči dělali obraně Celticu problémy, ale dlouho se nemohli střelecky prosadit. Až po hodině hry se centr Šabaty z pravé strany dostal přesně na nohu Stehlíka. Ten se nemohl mýlit. Poslední hřebíček do rakve Celticu pak zatloukl v 84. minutě střídající Havlík, když před brankářem zasekl balon a zakončoval do prázdné brány.

Poslední slovo si ovšem vzali hosté. Sólový průnik z pravé strany zakončil Tomáš Lorenc tvrdou střelou a uzavřel skóre na 2:5. Nic to nezměnilo na faktu, že Celtic klesl na poslední místo v tabulce. „Z tohoto vítězství proti Bořeticím mám samozřejmě radost, ovšem jinak Bořeticím přeju, ať se zachrání," dodal sympaticky velkopavlovic­ký Hříba.

TJ Sokol Bořetice – Slavoj Velké Pavlovice 2:5 (1:3)

Branky: 21. Gremmel, 90. Lorenc – 12. Šabata, 25. Štavík (vl.), 40. Šabata, 61. Stehlík, 84. Havlík

ŽK: 4–1

Diváků: 290

Střely na bránu: 9:14 (v půli 5:3)

Rohy: 6:2 (4:0)

Rozhodčí: Solfronk – Fišer, Kopřiva

Bořetice: Cichra – Horecký, Šťavík (74. Hejl), Otáhal M., Kalužík – Petrásek (K), Kachyňa, Jambor – Gremmel, Dombi, Lorenc

Velké Pavlovice: Chromek – Kolman (46. Havlík), Měřínský (K), Jilka, Vašek – Záblacký (79. Sladký), Sýkora, Císař, Kerel – Stehlík, Šabata