„To se stává. Hráli jsme stále naši hru, vedli jsme, ale tentokrát to nevyšlo. Přišly dva dlouhé balony za obranu, kluci se nedomluvili a brankář šel možná trochu zbytečně hráči pod nohy. Ještě ho tam jistili další dva kluci. Ale stalo se. Pak jsme podcenili souboj a soupeře faulovali. Soupeř z ničeho udělal dvě penalty, které ovšem byly, o tom se nedá diskutovat. Jenže i tak jsme Rakvice přehrávali, to každý viděl," tvrdil velkopavlovický trenér Stanislav Hříba.

Jak naznačil, zápas se vyvíjel v režii na jaře dosud neporaženého Slavoje, který si vytvořil herní i územní převahu. Nebezpečné brejky a standardky však končily až do 35. minuty vždy mimo tři tyče nebo v náruči brankáře Rakvic Strýčka.

Ten nestačil jen na osvědčenou spolupráci Záblackého a Šabaty. První jmenovaný poslal roh přímo na hlavu velkopavlovického snipera a Slavoj ve velkobílovickém azylu vedl.

Jenže za pár minut bylo vše jinak. Ve 39. minutě fauloval v šestnáctce velkopavlovický brankář Chromek, byl vyloučený a navíc se kopala penalta. Tu Ruber (na snímku) s přehledem proměnil.

Rakvice pak minutu před koncem stav otočily. To podcenil Měřínský souboj s Rástočným, musel znovu faulovat ve vápně a ani na druhý pokutový kop Rubera náhradní brankář Honz nedosáhl. Navíc mohl být Měřínský rád, že neviděl druhou žlutou kartu a nemusel následovat Chromka pod sprchy.

„Vedení nám spadlo do náruče celkem nečekaně, ale obě penalty byly celkem jasné. Vyloučení domácího brankáře zápas jednoznačně ovlivnilo. Ani potom jsme ale převahu neměli. Těsné vedení jsme nakonec ubojovali a ubránili. Jinak ale bojujeme hlavně sami se sebou," podotkl trenér čtvrtých Rakvic Stanislav Suský.

Velké Pavlovice se ovšem ani v deseti Rakvic nezalekly a neustále se tlačily za vyrovnáním. Hosty několikrát podržel brankář Strýček. V závěru, kdy už domácí hráli vabank, se povedlo Rakvickým několik brejků, ale hostům nebyl přán gól ze hry. Rástočný nastřelil tyčku a další tutovku zlikvidoval Honz.

„Gól nám chyběl, hráli jsme nakonec vabank, na tři útočníky. Každopádně s předvedenou hrou jsem spokojený, zápas se musel i divákům líbit. Škoda jen těch dvou špatně vyřešených situací," pokrčil rameny Hříba.

Rakvice tak opět potvrdily, že se jim lépe hraje venku. „Venku nemusíme tolik tvořit, tak to nám jde. Když hrajeme doma, soupeř hned zaleze dozadu a doma do plných útočit neumíme, ještě na to nemáme. Potřebovali bychom ale už zabodovat už i doma," dodal Suský, jehož tým poskočil v tabulce nenápadně už na třetí místo.

Velké Pavlovice – Rakvice 1:2 (1:2)

Branky: 35. Šabata – 39. a 44. Ruber (obě z pen.)

ČK: 39. Chromek (VP)

Diváků: 195 platících

Velké Pavlovice: Chromek – Vašek, Nesvatba, Měřínský (K), Jilka – Havlík (39. Honz), Kerel, Císař (80. Sýkora), Záblacký – Šabata, Stehlík

Rakvice: Strýček – Vejvančický, Hos, Juřena (89. Prachař), Prachař (K), Švásta (65. Puc), Vajbar, Tesařík, Singer, Rástočný (90. Hochman), R­uber