Vaz zlomily bývalému ligovému hráči neuspokojivé výsledky. Břeclavi patří po pěti kolech se čtyřmi body čtrnáctá pozice divizní tabulky. „Obraz hry je katastrofální. Tým jsme přes léto posílili a místo toho, abychom bojovali o špici, jsme na místech, kde bychom se strachovali o sestup. Konzultoval jsem své rozhodnutí s dalšími lidmi i trenéry a těm se také naše výkony vůbec nepozdávaly. I samotní hráči z toho byli špatní a v kabině byla hodně špatná nálada. Zápasy jsme nezvládli ani takticky,“ vyjmenoval důvody razantního řešení jednatel klubu Tomáš Mráz.

První muž MSK Břeclav už také oznámil jméno staronového hlavního trenéra. Do týmu se po dvou měsících vrací zkušený kouč Bohumil Smrček, který Břeclav v minulé sezoně provedl obdobím po sestupu ze třetí ligy, v létě se ale s vedením v dobrém rozešel. „S Bobem jsme zůstali v kontaktu i po jeho odchodu. Probírali jsme i současné zápasy MSK. Dohodli jsme se, že se vrátí na trenérský post s tím, že jsme si jasně řekli, kde jsme v minulosti udělali chybu a stanovili hranice,“ uvedl Mráz, který bude novým Smrčkovým asistentem.

„Chci být ještě větší součástí týmu a mít právo veta,“ zmínil jednatel klubu. Druhým asistentem bude hlavní trenér B mužstva Roman Konečný.

VÁCLAV PETRŮ