„Nechápu to. Vedeme, máme zápas zcela pod kontrolou, hrajeme jen na půlce soupeře. Pak ale uděláme jednu chybu, soupeř nám ze druhé střely na bránu dal gól a rázem byl na koni. Sami jsme je dostali do zápasu. Nezdálo se mi, že by všichni naši hráči šli na hřiště s tím, že chtějí hrát za Břeclav a vyhrát. Jako by čekali, že se Opava porazí sama. S naším výkonem jsem velice nespokojený," kroutil hlavou rozčilený trenér Břeclavanů Karel Bečka.

Ještě před zápasem se řešilo, jaké dresy si soupeři oblečou. Opava přivezla totiž žlutomodrou sadu, velice podobnou dresům domácího MSK. Hosté nakonec oblékli starší bílé dresy Břeclavi, takže náhodný divák nemusel na první pohled odhalit, který tým je domácí. Hrála totiž Břeclav proti Břeclavi. „Opava přijela ve žluté sadě, podobné té, ve které kvůli sponzorům musíme hrát doma my. Nestalo se to poprvé. Ale hosté s tím žádný problém neměli a vzali si bílou," vysvětlil nedorozumění vedoucí áčka MSK Jan Zháňal.

Břeclav musela od prvních minut útočit do plných, protože outsider z Opavy, který poprvé vyhrál až v minulém kole, zůstávala zatažená na své polovině. Přesto se Břeclavanům podařilo brzy Godulu překonal. Po Dobšíčkově centru z levé strany se míč snesl přímo na hlavu neobsazeného Lapeše a MSK vedl.

Hostům ale nakonec bílá barva přinesla štěstí. Bohorovný výkon se totiž domácím vymstil. Z dojmu, že se nemůže nic stát, je po půlhodině vytrhl Pavel Zagol, který z druhé vlny div neprotrhl síť za Zádrapou. To byla pro mladý tým hostí, skládající se převážně z hráčů ročníku 1995, živá voda.

Druhý poločas začali aktivněji právě Slezané a už v 52. minutě nastřelil Galvas břevno za Zádrapou. Břeclavský gólman se po jeho ráně jen otočil. Jinak ovšem sto třicet diváků sledovalo jen festival nepřesností.

V 68. minutě mohl dát vedení Břeclavi Lapeš, ovšem jeho střela na vzdálenější tyč jen těsně minula branku Opavy. Střelec do té doby jediné břeclavské branky pak vystřídal a na trávník se dostal tradiční Bečkův žolík Horváth. Právě on měl na kopačce největší tutovku druhé půle, dostal se ve vápně sám před gólmana, ale z otočky to napálil přímo do něj. Poté už se na kopačky domácích vkradla nervozita a křeč.

Nevyužité šance mohly domácí nakonec mrzet. Nejen proto, že ztratili s opavskými mladíky zbytečně dva body. Slezané totiž v závěru zápasu zazdili dvě tutovky. Rozhodnout o třech bodech pro béčko Opavy mohl pět minut před koncem střídající Němec, jeho střelu Zádrapa vyrazil před dobíhajícího Uvíru, který o pár centimetrů minul břevno brány MSK. „Na konci jsme ještě mohli být rádi, že jsme nedostali branku. Špatně vyřešíme útočnou akci a Opava šla do brejku dva na jednoho. To jsme měli štěstí," uznal kouč Břeclavi. Body si tak soupeři rozdělili, pro hosty to byl vůbec první podzimní bod z venku.

Břeclav, která se díky zaváhání soupeřů pod ní zůstane dvanáctá, čeká za týden znovu domácí utkání, tentokrát však mnohem těžší, protože na jih Moravy přijede třetí Prostějov. „S přístupem některých hráčů nejsem spokojený, příští týden udělám v sestavě minimálně dvě změny," dodal Bečka.

MSK Břeclav – SFC Opava „B" 1:1 (1:1)

Branky: 13. Lapeš – 30. Zagol P. ŽK: Paděra – Galvas. Střely na branku: 7:7 (v půli 4:5). Rohy: 5:1 (3:0). Diváků: 130. Rozhodčí: Kneisl Z. – Vostrejž, Kneisl L.

MSK Břeclav: Zádrapa – Šenk, Dvořák, Zezula, Dobšíček – Carvalho (52. Kugler), Paděra, Simandl (K), Hloch (84. Jurčík) – Lapeš (68. Horváth), Kunc

SFC Opava „B": Godula – Pavlíček, Kuzník (90. Mezera), Gebauer, Galvas (70. Němec), Zagol M., Hoza (K), Macíček, Zagol P., Maléř, Lavrovič (62. Uvíra)