Zatímco Znojmo přijelo s nejsilnějším možným kádrem, navíc s hráči na zkoušku z Baníku Ostrava nebo z Kamerunu, Břeclav opět vsadila na testování hráčů na zkoušku a mladíků z vlastní líhně.

Znojmo mělo celý zápas převahu, ale dlouho ji nedokázalo brankově vyjádřit. Na první gól se tak čekalo až 33. minuty, kdy Lacko s Lukášem vystihli přihrávku Břeclavanů, a Lukáš poté, co šel sám na brankáře, nezaváhal. Ovšem během dvou minut bylo z podobné akce na druhé straně vyrovnáno. Trefil se po Málkově přihrávce Sasín a začínalo se od znovu. Jenže pak přišel gól do šatny. V poslední minutě první půle se prosadil Badalyan poté, co se rozhodčí pustil metrový ofsajd, který hráči MSK reklamovali.

Pokud mělo Znojmo v první pětačtyřiceti­minutovce převahu, ve druhém poločase se hrálo prakticky jen na jednu branku. Po změně stran totiž domácí Znojmo vyměnilo celou jedenáctku, zatímco Břeclav ně. A pokud hráči MSK střídali, nastoupili znovu mladíci. Kvůli únavě hráčů Břeclavi a velkému vedru už to byla hra na jednu branku.

Domácí postupně navyšovali skóre až na hrozivých 8:1. Znojemský Ujčík stihl zkompletovat hattrick, jednu branku si vstřelili Břeclavané sami. Poslední gól ale měli na svědomí hráči MSK. Znojemský hráč zahrál rukou, byl vyloučený a Málek se z 25 metrů trefil přesně. Upravil ale jen na konečných 8:2.

Milan Valachovič (trenér MSK Břeclav): „Nedělám z výsledku žádnou vědu. První poločas jsem postavil to nejlepší, co jsem měl v den zápasu k dispozici. Ta první půle pak snesla měřítka zápasu druholigového s třetiligovým. Přesto nám chyběl ještě Vlček, Cupák a Nevídal. Škoda jen branky do šatny, která neměla platit, tam nás rozhodčí poškodil. Do druhé půle jsem stáhl jsem Lysoňka, Simandla, Michala a nahradil je mladíky. Většina z nich hrála pravidelně jen první A třídu, ve třetí lize má odehraných jen desítky minut, a to se projevilo. Proti silné sestavě Znojma, která neustále držela mí, se těžko prosazovali a dostali během patnácti minut pět branek. Na konci už jsme měli na hřišti devět hráčů ročníku 1992 a jednoho 1993. Je jasné, že ten rozdíl mezi druhou ligou a těmi mladíky se musel někde projevit. Všichni ještě pro tak vysokou soutěž nedorostli."

1.SC Znojmo – Městský SK Břeclav 8:2 (2:1)

Branky: 1:0 Lukáš, 1:1 Sasín, 2:1 Badalyan, 3:1 Ujčík, 4:1 Ujčík, 5:1 vlastní, 6:1 Podzemský, 7:1 Andrejič, 8:1 Ujčík, 8:2 Málek

1.SC Znojmo: 1.poločas: Hrubý – Hříbek, Yonov , Avdič , Odehnal – Lukáš, Lacko, Hnaníček, Okleštěk – Ndjodo, Badalyan. 2.poločas: Doleček – Sukup, Avdič, Odehnal, Švarc – Mudra, Podzemský, Hnaníček (60. Andrejič), Krhut – Ujčík, Živčic

Sestava MSK Břeclav: 1. poločas: Prokop - Šilinger, Michal, Krejčí, Lysoněk - Simandl (K),M álek, Navrátil, Pospíšil- Sasín, Púček 2. poločas: Krejzl - Dóža (na zkoušce neuspěl), Krejčí, Nešpor, Levčik - Šilinger, Hromek, Málek, Navrátil - Sasín, Púček (zkouška o týden prodloužena)