Los v úvodu jste měli mimořádně těžký. Myslím, že jste se k duelu v Třebíči proto hodně upínali jako k důležitému zápasu podzimu. Jak velké zklamání a komplikace to teď tedy jsou?

Přesně tak to bylo. Nahráli nám k tomu také výsledky našich soupeřů, jak HFK Olomouc, tak Třebíče.

V Třebíči jste ale padli 0:2. V čem byli domácí lepší?

Asi v ničem. Byla to taková klasika. Nepodařil se nám vstup do zápasu, až po půlhodině jsme srovnali krok. Ve druhém poločase jsme prakticky hráli už jen my. Měli jsme jasně navrch a soupeř se do ničeho nedostal.

Jenže na jaře je už tradice, že vzadu uděláte chybu.

Svoboda měl míč na noze, byl sám. Jenže váhal a nechal se atakovat. A dostali jsme první a rozhodující branku.

Přitom šancí jsme na Horácku měli hodně.

Po změně stran jsme měli čtyři za patnáct minut. Z toho dvě byly tisíciprocentní, ale Diviš je stejně jako proti Prostějovu neproměnil. Při jedné trefil břevno, když šel sám na gólmana, podruhé stačilo trefit z pár metrů bránu. Ale netrefil.

Jak obdržená branka poznamenala vaše mladé mužstvo?

Už jsme neměli tak jasnou převahu. Bohužel gólová střela Lucase trefila do hlavy našeho Motyčku, ani z této situace jsme se gólu nedočkali. Za takový průběh zápasu jsme si nezasloužili prohrát. Bohužel jsme znovu porazili sami sebe. Jasné šance jsme neproměnili a soupeři na gól nahráli sami.

Jak těžké je pro vás takový zápas zvládnout na lavičce?

Prožívám to tak, že jsem se v noci po utkání skoro nevyspal. V neděli jsem se byl proběhnout, abych si trochu pročistil hlavu.

Zbývá ještě spousta zápasů, vaše situace ve třetí lize je ale stále složitější. Jak tedy vidíte vaši šanci na záchranu?

Budeme to teď mít hodně složité, ale nebalíme to. V kabině to pořádně rozebereme. Musíme v sobě najít odhodlání to zkusit.

Trochu vám teď i nahrává los.

Holice a Třebíč teď hrají mezi sebou, za deset dní přivítáme doma HFK my, před tím hostíme Kroměříž.

Jenže teď vás čeká cesta do Uničova a ten je třetí.

Sráží nás individuální chyby a malá produktivita v útoku. Herně na soupeře nijak neztrácíme, stejně tak tomu bylo i proti jasně vedoucímu Prostějovu. Proto nepojedeme dopředu poražení ani do Uničova.