Galerie: Kvevri na víno? Pronikli do staré metody, amfory ve Valticích vypalují z hlíny

Dvojice Zdeňka Benešová a Ondřej Žďárský ve Valticích na Břeclavsku vypalují z hlíny starou metodou unikátní kvevri nádoby a amfory pro víno. Metoda výroby vína v kvevri pochází z Gruzie. Dvojice Zdeňka Benešová a Ondřej Žďárský ve Valticích na Břeclavsku vypalují z hlíny starou metodou unikátní kvevri nádoby a amfory pro víno. Metoda výroby vína v kvevri pochází z Gruzie. Dvojice Zdeňka Benešová a Ondřej Žďárský ve Valticích na Břeclavsku vypalují z hlíny starou metodou unikátní kvevri nádoby a amfory pro víno. Metoda výroby vína v kvevri pochází z Gruzie. Dvojice Zdeňka Benešová a Ondřej Žďárský ve Valticích na Břeclavsku vypalují z hlíny starou metodou unikátní kvevri nádoby a amfory pro víno. Metoda výroby vína v kvevri pochází z Gruzie. Speciální pec pro vypalování kvevri nádoba a amfor. Dvojice Zdeňka Benešová a Ondřej Žďárský ve Valticích na Břeclavsku vypalují z hlíny starou metodou unikátní kvevri nádoby a amfory pro víno. Metoda výroby vína v kvevri pochází z Gruzie. Dvojice Zdeňka Benešová a Ondřej Žďárský ve Valticích na Břeclavsku vypalují z hlíny starou metodou unikátní kvevri nádoby a amfory pro víno. Metoda výroby vína v kvevri pochází z Gruzie. Foto: archiv Valtické amfory