Galerie: Martin Hutař: Posledních sto let cpeme do potravin spoustu zbytečných látek. Tělo si s nimi neumí po

Martin Hutař vede firmu Probio, která hospodaří na farmě ve Velkých Hostěrádkách na Břeclavsku. Zpracovává ekologické plodiny, vyrábí z nich na 1500 produktů a provozuje i unikátním bezlepkovým mlýnem. Podle Martina Hutaře jíme zbytečně moc rýže. Přitom u nás máme hodnotnější, regionálnější a i chutnější potraviny, které ji nahradí. Pro Martina Hutaře je značka BIO zárukou kvality potravin. Do potravin podle Martina Hutaře nepatří žádné přídavné látky. „Základní biopotraviny si může dovolit každý,“ říká Martin Hutař. Ekologická farma ve Velkých Hoštěrádkách Bezlepkový mlýn na ekofarmě ve Velkých Hoštěrádkách. Při tvorbě obalů bio potravin hrály hlavní roli emoce, až na druhém místě věcná kritéria. „Příroda je nekonečná inspirace. Inspirují se jí vědci, technici, hudební skladatelé, architekti… a i my v Probio,“ říká Martin Hutař. Pexeso inspirované obaly potravin. Vysázené stromky na ekologické farmě. Pole na ekofarmě ve Velkých Hoštěrádkách. Pečivo ze špaldové biomouky má mnohem lepší výživové vlastnosti, než z konvenční bílé pšeničné mouky.