Budeme potřebovat (na dvě porce):
Křídla:
- 10 kuřecích křídel
- 2 lžičky koření piri-piri
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- jarní cibulka na posypání

Omáčka:
- 1 plechovka rajčat
- 1 červená cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g třtinového cukru
- 100 g jablečného octa
- 100 g whiskey
- 2 lžičky sušené cibule
- 2 lžičky uzené papriky
- 2 lžičky sušeného česneku
- 10 ks kardamonu
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička uzeného chipotle (s ním opatrně, je dost pálivé)
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička tekutého kouře (kupoval jsme on-line, pokud neseženete, přidejte více uzené papriky)
- sůl dle chuti
Postup:
1. Kuřecí křídla rozdělíme na horní a dolní část (rozřízneme v kloubu, jde to snadno, když nepůjde, řežete do kosti), pokud Vám prodali i s letkami, odřízněte je a nechte si je do vývaru.
2. Kuřecí křídla posypeme kořením, promícháme a dáme na plech s pečícím papírem.
3. Pečeme hodinu při 180 °C
4. Na olivovém oleji si pečeme cibuli a česnek nasekané na hrubo. Ne moc do tmava, jen tak aby česnek zezlátnul.
5. Zalijeme rajčátky, přidáme všechno koření (kromě soli, tu až na konci). Přivedeme k varu.

6. Přidáme cukr, ocet a whiskey.
7. Vaříme do zhoustnutí, následně rozmixujeme a přepasírujeme.
8. Upečená kuřecí křídla dáme do omáčky, promícháme a následně klademe na plech s mřížkou (už je nebudeme péct, ale spíše necháme omáčku zaschnout, tak proto mřížka, aby zaschly i ze spodní strany).
9. Dáme do trouby na 100 °C na cca 20 minut.
10. Servírujeme buď s pečivem nebo hranolkami. Křídla posypeme jarní cibulkou.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.