Vepřové špízy s pečenými bramborami a majonézou
Budeme potřebovat (na tři porce):
- 500 g vepřové pečeně (kotleta bez kosti)
- 750 g baby brambůrek
- 1,5 lžičky drceného kmínu
- sůl a pepř
- olivový olej
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky koření grilovací byliny
- 1 menší cuketu
- 1 velkou papriku
- 1 větší červenou cibuli
- 2 lžíce majonézy
- 1 větší stroužek česneku
- 1 lžičku uzené papriky
- 1 lžičku dijonské hořčice
- šťávu z 1/4 citrónu
- kousek zelené části jarní cibulky

Postup:
1. Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky, přikryjeme potravinářskou fólii a naklepeme.
2. Plátky podélně překrojíme na půl a dáme do mísy.
3. Přidáme sójovou omáčku, 2 lžíce olivového oleje, sušený česnek, pepř, grilovací byliny a lehce osolíme.
4. Necháme odpočinout.
5. Brambory omyjeme a překrojíme na čtvrtiny.
6. Dáme do mísy, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a čtyři lžíce olivového oleje. Promícháme a dáme na plech s pečícím papírem (stranou slupky dolů).
7. Pečeme při 225°C do zlatova.
8. Cuketu nakrájíme na půlkolečka, cibuli na osminy a papriku na kostky.
9. Střídavě napichujeme maso (každý plátek přeložíme na třetiny), cibuli, cuketu a papriku.

10. Špízy grilujeme nebo je můžeme přidat do trouby k bramborám a péct cca 15 minut dle síly plátků masa.
11. Majonézu smícháme s hořčicí, utřeným česnekem, uzenou paprikou, citrónovou šťávou a najemno nakrájenou jarní cibulkou.
12. Servírujeme špízy s pečenými bramborami a pikantní majonézou.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.