Jedno je nyní jisté. Břeclavští Lvi letos nesestoupí ze druhé ligy. Na osmém místě už mají čtyři kola před koncem dostatečný náskok na poslední místo, které znamená přímý sestup do krajské ligy. Soustředit se mohou už jen na udržení místa pro play-off. Na Bobry mají po výhře nad Technikou pětibodový náskok. V sobotu odpoledne jedou Lvi na led poslední Karviné.

Do první třetiny nastoupili s větším důrazem hosté z Brna a svoji snahu zúročili už v šesté minutě. Z vrcholu levého kruhu vypálil kapitán vysokoškoláků Habrovec a jeho samotného možná překvapilo, že svojí nepříliš tvrdou střelou dokázal dostat kotouč do břeclavské brány. Domácím nepomohla ani Klimešova stížnost na hráče Techniky, který mu měl znemožnit zákrok. K dalším gólovým situacím už v úvodní části nedošlo, domácí srovnali hru i díky několika přesilovkám. Ty ovšem nedokázali zužitkovat, a tak odcházeli do kabin s jednobrankovým mankem.

Ve druhé části se začaly dít věci. Sudí nasadil přísný metr a rozdal hned jedenáct trestů. V plném počtu hráčů se tak příliš nehrálo. Poté, co domácí ubránili dlouhé dvojnásobné oslabení, ve kterém Technika profesorským hokejem promarnila několik dobrých střeleckých příležitostí a trefila navíc tyčku, přišlo zasloužené vyrovnání. Také domácí dostali záhy možnost hrát dvojnásobnou početní výhodu, zužitkovali ale až klasickou přesilovku pět na čtyři. Peter Beneš pálil od modré a díky teči Kristiana Kučery proklouzl puk hostujícímu gólmanovi pomalu mezi betony do branky.

Vysokoškoláci však dokázali odpovědět a odskočit opět do jednobrankového vedení. Ve 33. minutě využili přesilovku čtyři na tři podobným způsobem, jako před chvílí domácí. Havířovu prudkou střelu od modré šikovně tečoval Bustin a zajistil tak těsné vedení pro Sovy i do třetí periody.

Ta se nesla v duchu domácí snahy o vyrovnání. Technika dravé Lvi bránila a pouze vyčkávala na chyby domácích. Těm se tah na branku nedařil, i když šance měli. Až do poslední minuty to s domácími vypadalo bledě. Břeclavští to už předtím zkoušeli v šesti, ale nakonec se musel Klimeš do brány vrátit. Pak sledoval, jak vyslal Kučera do úniku Ondřeje Kubáče, kterému se povedlo Chvátala přece jen prostřelit a rozjásat dvě stovky diváků na tribunách.

Už bod byl pro Lvy hrající celý zápas jen s pěti obránci proti týmu z horních pater tabulky úspěchem. Nakonec ale získali i druhý. V 64. minutě našlápl na polovině hřiště u leevého mantinelu Kristian Kučera a bekhendovou střelou nad Chvátalovo rameno zajistil bonusový bod pro domácí.

Radek Haman (trenér Břeclavi): „Prvních deset minut nebylo ideálních, ale potom už jsme se dostávali do útočné třetiny více. Kluci se rozehrávali pomalu. Minimálně bod jsme si za zbytek zápasu zasloužili. Ubránili jsme několik oslabení, kluci ukázali srdíčko, bojovali a trpělivě jsme čekali na šance. Věděli jsme, že už pátou třetinu v kuse jsme hráli dobrý hokej. Chtělo to jen vydržet a muselo to přijít. Šancí na góly tam ale bylo spoustu, v kritických chvílích nás podržel gólman. Celé mužstvo chtělo vybojovat i druhý bod, na střídačce to bylo cítit. A vyšlo to, zlaté dva body. Přesně to jsme potřebovali. Ale i kdyby nám to tam před koncem nespadlo, klukům bych neměl po porážce 1:2 co vyčíst."

Roman Kaňkovský (trenér Techniky): "Dobře rozjetý zápas jsme si pokazili v poslední minutě. Měli jsme v průběhu zápasu smůlu, v přesilovkách jsme snad třikrát trefili tyčku, vůbec se nám to špatně odráželo. Pro nás už jsou tyto zápasy přípravou na play-off a takové chybÿ jako v Břeclavi by se nám stávat neměly, v play-off už by to dokázalo ovlivnit celý zápas. Každopádně jsme v Břeclavi ztratili dva body."

HC LVI BŘECLAV – VSK TECHNIKA BRNO 3:2 pr. (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Kučera (Beneš, Červenka), 60. Kubáč (Kučera, Fejt), 64. Kučera (Dittrich) – 6. Habrovec (Heža), 33. Bustin (Havíř, Benýšek). Vyloučení: 8:10, navíc Chvátal, Heža a Vrba (všichni TECH) OT 10 minut. Využití: 1:1. Rozhodčí: Fiedler – Blaha, Švarc. Diváci: 231. Poměr střel: 24:35.

HC LVI Břeclav: L.Klimeš – Směřička, Dittrich, Fejt, Beneš (A), Höss – Kučera, Červenka, Průdek, Zháňal ©, Kubáč, Buhaj, Konečný, Medřický, Čápek, Papp, Kozel, Medek.

VSK Technika Brno: Chvátal – Habrovec ©, Vrba, T.Klimeš (A), Havíř, Koukal, Maršálek, Odehnal L. – Jurča, Čtvrtníček, Stehlík, Benýšek (A), Zábranský, Látal, Odehnal V., Heža, Bustin.