Po dvou třetinách byl na ukazateli stav 8:1, domácí se ale kýžené desítky nakonec nedočkali. Do branky se vrátivší Zelenka měl ale do posledních sekund utkání co dělat, a občas měl i notnou dávku štěstí. Výsledek 9:1 však hovoří za vše. Lvy teď čeká série tří domácích utkání v řadě, ke kterým se upínají oči hráčů, trenérů i fanoušků.

Břeclav vstoupila do utkání dobře, měla i dobrou šanci vstřelit úvodní branku, ale Bolfík v úniku puk špatně zpracoval. Pak přišlo hákování Šaura a Lvi se museli bránit. Jenže ještě než se břeclavský obránce stihl vrátit na led, putoval za ním i jeho kolega Dora za vyhození puku do hlediště. Ačkoliv pomezní ukazoval teč, hlavní rozhodčí byl neoblomný. Dvojnásobnou početní výhodou umocněnou absencí první obranné dvojice Drtiči nepohrdli. Nejprve vykoupal brankáře Břeclavi Zelenku Peš a v pokračující klasické přesilovce si najel na kruhy Špok a příklepem trefil do šibenice hostující branky.

Pak přišly chvíle Břeclavi, ale M.Bartoš ani Jurča své dobré šance nezakončili přesně. Zato domácím to lepilo. Špok v 10. minutě obkroužil branku a vybídl ke skórování volného Sajdla. Jen o čtyři minuty později dorazil Popelou nahozený puk na Zelenku hodonínský mladík Charvát. To už bylo na Zelenku moc a do brány se postavil ke své druholigové premiéře devatenáctiletý Josef Michálek. Při křestu ohněm na zaplněném stadionu vyloženě nezklamal, i když brankostroj Hodonína zastavit nedokázal.

Ve 22. minutě přišla jediná radost hostujících fanoušků. Beneš se vydal na útočný výlet, svou střelu švihem skryl za obránce a poprvé překonal Baruse. Lvi se opět nadechli k menšímu tlaku, ale další branku nepřidali. Na druhé straně pominulo kouzlo Michálka po špatném vyhození břeclavské obrany. Jurásek nabil na volej Stejskalovi a nejproduktivnější hráč druhé ligy se nemýlil – 5:1.

Šestou branku domácích přidal nenápadným bekhendem v signalizované výhodě rychlonohý Ondřej Fiedler. Za další dvě minuty mohl Hodonín znovu slavit, to se k odraženému puku dostal před brankou volný Jurásek a neměl problém trefit odkrytou klec. Michálkovo trápení znásobil ve 38. minutě ještě Charvát, když přidal osmou trefu oranžovo-modrých. Stačilo mu k tomu objet branku a po ledě zasunout puk k tyči.

Do třetí třetiny se vrátil do klece Břeclavi Daniel Zelenka, Michálkova premiéra tak trvala jen 26 minut. Velké emoce hned na začátku třetiny vyvolalo bodnutí Juráska do nechráněných míst Ondřeje Lechnera ihned po bully. Hodonínský matador utkání nedohrál, když dostal trest pět a do konce utkání. Lvi však ani v dlouhé přesilovce stav nezkorigovali. Hned po skončení početní výhody naopak Hodonín udeřil podeváté. Další slabé vyhození Břeclavi zachytil Peš, nahrál Stejskalovi a ten svým druhým gólem upravil na 9:1.

Diváci si sice přáli desítku, ale tu radost jim Břeclavané nakonec překazili, i když další branka visela doslova ve vzduchu. Nejvíce v posledních pěti minutách, kdy se Břeclav bránila v oslabení. Zelenka ale všechny útoky se štěstím ustál. I když ho v poslední sekundě domácí překonali, sudí branku neuznal pro kopnutí kotouče bruslí. Alespoň malou radost břeclavským fanouškům dopřál v poslední minutě Lukáš Bolfík, který v pěstním souboji dostal na led domácího Oška. Na nejtěžší prohře Lvů v jižanském derby to ovšem nic nezměnilo.

SHK Hodonín – HC LVI Břeclav 9:1 (4:0., 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Peš (Směřička), 7. Špok (Pokorný), 11. Sajdl (Špok), 15. Charvát (Popela), 28. Stejskal (Jurásek), 34. Fiedler (Skočovský), 35. Jurásek (Šťastný), 36. Charvát (Fiedler), 47. Stejskal (Peš) – 22. Beneš (Dufek)

Vyloučení: 6:9, navíc Jurásek (HOD) 5 + do konce Využití: 3:0

Diváků: 1637 ( z toho cca 90 z BV)

Rozhodčí: Volf

Poměr střel: 38:36

SHK Hodonín: Barus – Pokorný ©, Miklík – Šťastný, Směřička – Popela, Skočovský – Oško, Polesný – Sajdl, Kříž, Špok – Peš, Jurásek, Stejskal – Charvát, Kučera, Fiedler – Kuba, Smetana, Vrba

HC Lvi Břeclav: Zelenka (15.-40. Michálek) – Dora (A), Šaur, Dufek, Novák, Koukal, Nekoranec – Kurial, Jurča © Popolanský, Beneš, M.Bartoš (A), Bolfík, Lechner, Zábranský, Zháňal, Průdek, O. Bartoš