Svěřenci trenéra Konečného, kteří nastoupili tentokrát jen na tři pětky, ani jednou v zápase nevedli, přesto měli minimálně k remíze velmi blízko. Brzké vedení Plamenů stáhl Nováček, domácí ale stejně odcházeli do kabin s nejtěsnějším vedením, a proto spokojenější. V prostředním dějství svůj náskok navíc navýšili na 3:1. V závěru druhé třetiny se ale Lvům podařilo díky trefám Kozla a Zháňala bleskově srovnat. Vítěznou branku dostal Šurý šest minut před koncem zápasu.

„Byl to mnohem lepší zápas, než v Trnavě. Nebylo tam už tolik vyloučení, hráli jsme s domácími vyrovnanou partii a nebojím se říct, že jsme klidně mohli i vyhrát. Jenže se trápíme v koncovce, ostatně jako vždy na začátku sezony. Navíc jen hrajeme zápasy, vlastně doma kvůli Hlinkově memoriálu netrénujeme," glosoval každoroční situaci s vytížením břeclavského ledu kouč Lvů Michal Konečný.

Domácí vstoupili do utkání velmi svérázně a již po čtyřech minutách se radovali z vedení. V přesilové hře totiž poprvé Šurého překonal Hron. Nicméně v polovině první třetiny byl vyloučený Smejkal, což málem potrestal Otipka a za Blažíčkem zazvonila tyč.

Břeclavští se ale přece jen radovali o dvě minuty později. Lukáš Nováček si vzal kotouč u pravého kruhu a krásnou střelou pod šibenici nedal brankáři Blažíčkovi šanci.

Ačkoliv byl ve 14. minutě vyloučen Pavel Hron za podražení, i tak si vzaly Plameny vedení zpět.

Střecha ve vlastním pásmu vybojoval kotouč a založil protiútok. Kunstmüller si vyměnil kotouč s Gregarem a prvně jmenovaný uklidil kotouč v přečíslení do sítě.

Do dvoubrankového vedení se Plameny dostaly krátce po startu druhého dějství. Krásnou kličkou prošel přes hostujícího obránce Gregar, který ještě poté našel volného Střechu mezi kruhy. Domácí střelec neměl žádný problém usměrnit rychlou jedovkou kotouč do sítě Šurého.

Závěr druhé dvacetiminutovky se však Žďárským vůbec nepovedl, jelikož dvakrát inkasovali. Nejprve trefil Medřický tyčku a pak se v rozmezí 36 sekund postupně trefil Adam Kozel a kapitán modro-žlutých Radek Zháňal. Rázem to bylo 3:3.

Rozuzlení přišlo necelých sedm minut před koncem třetí třetiny, kdy vystřelil Žďáru vítězství Šimon.

Vyrovnání ale viselo ve vzduchu. Čtyři minuty před koncem předvedl obětavý zákrok Hron, který skočil místo vyjetého Blažíčka rybičku do brankoviště a odvrátil tak čtvrtou trefu Lvů. Při této akci se navíc žďárský brankář zranil a musel jej na poslední minuty nahradit Sláma. I za ním ještě po Dittrichově ráně zazvonila tyčka, ale Lvům už se ani v závěrečné power play vyrovnat nepodařilo. I v druhém přípravném utkání tak odjížděli z ledu poražení.

„Dobře se nám zatím jeví útočníci Otipka a Flora, měli spoustu šancí. Ve čtvrtek na Techniku a v pátek na Moravské Budějovice půjdeme zase jen ve třech pětkách. Rozložíme síly. Zúžení kádru zatím neplánujeme," dodal Konečný.

HK Gladiators Trnava – HC LVI Břeclav 8:1 (2:0, 4:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Bonnel (Poláček, Domaev), 13. Čunderlík (Šedivý), 22. Lukačovič (Lisoň, Macháč), 23. Domaev, 34. Domaev (Šedivý, Poláček), 35. Peško (Čunderlík, Hronec), 43. Kubica (Lukačovič), 60. Domaev (Lukačovič, Šedivý) – 29. Medřický (Svoboda).

Vyloučení: 12:11, navíc Lisoň 5+do konce Přesilovky: 3:0

HC LVI Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Dittrich, Svoboda, Theimer, Novák, Křípal, Vlček – Nováček, Zháňal, Tobola – Medřický, Červenka, Flora – Holub, Otipka, Pelikán – Průdek, Kozel, Lašák

SKLH Žďár nad Sázavou – HC LVI Břeclav 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Hron J. (Vítek), 15. Kunstmüller (Gregar, Střecha T.), 32. Střecha T. (Gregar), 54. Šimon (Bureš, Hron J.) – 13. Nováček (Červenka), 38. Kozel (Nováček), 39. Zháňal (Tobola)

HC LVI Břeclav: Šurý – Miklík, Směřička, Svoboda, Dittrich, Novák, Vlček, Nekoranec – Červenka, Nováček, Kozel, Zháňal ©, Flora, Tobola, Otipka, Průdek, Medřický