Klid na hokejky Lvů vnesl v 54. minutě kapitán Dora. „Celé utkání hodnotím velmi pozitivně. Uničov prošel před sezonou značnou obměnou a hrají za něj hokejisté, kteří nastupovali ve vyšších soutěžích a živili se tím. Proto je to velmi cenná výhra,“ hodnotil spokojený trenér Jakub Klimovič, jenž sám obul brusle a k výhře svých svěřenců přispěl gólem a dvěma asistencemi.

ZTRÁTA V PŘESILOVCE

Domácí rychle ztratili vedení ze sedmé minuty, které vypracoval Směřička. Za Uničov srovnal zkušený forvard Čuřík.

Ve zbytku první části se ale prosazovali domácí. Ve 14. minutě vrátil Břeclavi vedení veterán Klauda a o tři minuty později dostal Lvy do trháku Lenkovič.

Když se potom zkraje prostřední části za domácí prosadili Klimovič a Hrbatý, zdálo se, že domácí spějí k pohodlné výhře. „Měli jsme dlouhou pětiminutovou přesilovku, kterou jsem ale nesehráli dobře a soupeř se dostal do zápasu,“ podotkl Klimovič.

Hosty vrátily do duelu ještě ve druhé třetině slepené trefy Žajgly a dlouholetého hráče české nejvyšší soutěže Korhoně. V 51. minutě snížil na rozdíl jediné branky svým druhým gólem v utkání Žajgla.

Páté letošní vítězství nad Opavou se nerodilo snadno. Pětigólový triumf režírovali hráči, jejichž číslo na dresu začínalo devítkou. Ilustrační foto
Po delší pauze měli Drtiči problém naskočit do zápasu. S Opavou ale vyhráli

Srovnání ale domácí nedopustili. V 54. minutě vnesl klid na hokejky Břeclavi Dora a domácí již dvoubrankové vedení kontrolovali. „Bylo důležité, že jsme proměňovali své šance. Dařilo se zejména jedné lajně. Je důležité, aby to vždy jedna lajna vzala na sebe, když se ostatním nedaří. Příště zase skórují jiní,“ zmínil Klimovič.

Břeclav i přes výhru zůstává na devátém místě tabulky. Osmé Uherské Hradiště je stále o bod napřed, když o víkendu zvítězilo už potřetí v řadě. V boji o play off tak může být pro Lvy důležitá následující sobotní bitva s Uherským Brodem. Na aktuálně sedmý tým tabulky sice Břeclav aktuálně ztrácí sedm bodů, ale Spartaku dochází dech.

Z posledních šesti duelů Uherský Brod prohrál hned pětkrát. Souboj sedmého a devátého týmu tabulky začne v sobotu od 17 hodin v břeclavské Ice Bors Areně.

VÁCLAV PETRŮ