„Je důležité, že jsme vykročili správnou nohou. Celý tým převedl disciplinovaný výkon s minimem vyloučení. Přitom klukům herní nasazení nechybělo,“ pochvaloval si břeclavský kouč Michal Konečný úspěšný start.

Jeho svěřenci vletěli do nového ročníku v eufórii po třech přípravných výhrách v řadě. Kutnohorští Sršni je ale ve třetí minutě mírně zchladili. Po přihrávce Kubišty překonal Chvátala Bláha. „Úvod se nám trošku nevydařil. Z první střely jsme dostali, troufám si tvrdit, hodně smolný gól,“ podotkl Konečný.

Lvi se z úvodního náporu domácích brzy vymanili a ve 12. minutě mohl břeclaský matador Balát vyrovnat z nařízeného trestného střílení. Jenže osmatřicetiletému útočníkovi hostů se puk svezl z hole, takže už nedokázal kvalitně zakončit.

Přesto Břeclav ještě sedmnáct sekund před první přestávkou srovnala. Puk za Kalouska dotlačil Beneš – 1:1.

Gól do kabiny nastartoval velký břeclavský obrat. Hned v úvodu druhé části ujeli Beneš s Lysoněm a první jsmenovaný poslal Břeclav do vedení. Zápas hosté zlomili v polovině utkání ve dvojnásobné přesilovce. Početní výhodu pět na tři využil po přihrávce Lysoně Papp. Sedmnáctiletý břeclavský forvard tak zaznamenal první gól ve druhé lize. Následně v pokračující přesilovce pět na čtyři zvýšil už na 4:1 Bolfík. „Pomohl nám Benešův gól do šatny těsně před koncem první třetiny. Od té druhé jsme Kutnou Horu přehrávali a tlak jsme korunovali třemi brankami,“ uvedl břeclavský kouč.

Třetí dvacetiminutovka byla plná vyloučení, nechyběla ani bitka mezi Novákem a domácím Heřmanským. „Myslím, že výsledek 1:4 je pro domácí ještě milosrdný. Ve třetí třetině jsme totiž spoustu šancí neproměnili. Trošku jsem se bál, aby se ve třetí části sudí nesplašil, jako jsme byli zvyklí loni na severu Moravy, ale rozhodčí pískal slušně,“ hodnotil Konečný.

První domácí utkání čeká Břeclavany už ve středu. Na svém ledě přivítají od 18.00 kolínské Kozly. (pt)

Kutná Hora vs. Břeclav 1:4
Třetiny: 1:1, 0:3, 0:0.
Branky (nahrávky): 6. Bláha (Kubišta) – 20. Beneš (Papp), 22. Beneš (Lysoň), 32. Papp (Lysoň), 34. Bolfík (Novák).
Diváků: 270.
Kutná Hora: Kalousek- Janata, Šlejtr, Veselý, Kadlec, Heřmanský, Bílek – Kubišta, Nakládal, Bláha, Muras, Křišťan, Sladký, Králíček, Burda, Jankovský, Uhlíř, Tvrdík
Břeclav: Chvátal – Rákoczy, Dora, Rajnoha, Novák, Směřička, Nekoranec, Lysoň – Balát, Zháňal, Kurial, Bolfík, C. Bartoš, O. Bartoš, Lechner, Barus, Papp, Beneš, Průdek, Truhlář.