Nejlepší extraligový junior minulé sezony na přelomu roku pomohl české reprezentaci do dvaceti let ke stříbrným medailím z mistrovství světa v Kanadě. V sobotu od pěti hodin odpoledne pokračuje s Kometou v Ostravě ve čtvrtfinále play-off za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy.

Rhett Holland si v pátém a šestém čtvrtfinále proti Vítkovicím nezrahraje.
Středeční řežba v Brně má dohru. Opora Komety dostala stopku na dva zápasy

Nervozita teprve osmnáctiletého hokejistu nesužuje. „Furt je to hokej, nic se nemění, i když je to jiná soutěž než základní část. Jsem rád za novou zkušenost,“ líčí Šalé.

Při vyhlášení sportovní ankety vyměnil hokejovou výstroj za padnoucí oblek. Ani u mikrofonu nebyl ve stresu. „Samozřejmě je to jiné, ale už jsem něco takového zažil při hokejovém galavečeru. Je to pěkné odreagování od dlouhé sezony,“ popisuje.

Na pódium vystoupal dvakrát, protože převzal také cenu Deníku Rovnost pro největšího sympaťáka kraje, v níž čtenáři vybrali jeho spoluhráče Jakuba Fleka. „Kuba se nemohl dostavit, tak mě poprosil o převzetí,“ vysvětluje Šalé.

Mezi oceněnými sportovci se objevuje řada hvězdných jmen. Hlavní kategorii ovládl lezec Adam Ondra před brokovým střelcem Jiřím Liptákem a bojovníkem MMA Jiřím Procházkou. „Samozřejmě sleduji ostatní sportovce, zaujaly mě například úspěchy Procházky,“ uznává.

Šalé neustále slýchá otázky na červnový vstupní draft NHL, kde mu odborníci přisuzují pátou pozici mezi hokejisty z evropských lig. Nevyhnul se jim ani při galavečeru. „Nějak to neřeším, i když otázek bude ještě dost,“ uvědomuje si.

Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců Jihomoravského kraje za rok 2022 v brněnském Sono Centru.
OBRAZEM: Lezec Ondra už pošesté vládne sportovcům Jihomoravského kraje

Mezi kluby, které ho nelákají, jmenoval Buffalo Sabres. Vysněnou adresu neřekne. „Nemám vyhlédnutý tým, kam chci, nezáleží na mně, co si vyberu,“ upozorňuje talent Komety.