„Není to unáhlené rozhodnutí, naopak jsem nad vším dlouho přemýšlela. Nakonec jsem usoudila, že nemá význam aby v tak malém městě, jako je Hodonín, dlouhodobě vedle sebe fungovaly dva oddíly. Tím, že druhý tým SHKM postoupil z kraje do druhé ligy, nebylo vlastně co řešit,“ vysvětluje svůj krok Gajošová.

Podle ní nemělo význam, aby ve druhé lize proti sobě nastupovala dvě hodonínská mužstva, které by bojovala nejen o přízeň fanoušků, ale především sponzorů a lidí z radnice.

„Opravdu nemám v úmyslu lidi rozdělovat na dva tábory. Naopak chci, aby se Hodonín sjednotil a fungoval tady jeden silný oddíl,“ tvrdí.

„Věřím, že Martin Vyrůbalík i další lidé svým elánem a zápalem zdejší hokej oživí, pozvednout a Hodonín zase bude hrát na špici druhé ligy,“ přeje si nejen Gajošová.

Právě s manažerem konkurenčního SHKm a bývalým extraligovým zadákem Vyrůbalíkem je předběžně domluvená, že hráče, kteří patří pod SHK, převede do druhého oddílu. To se netýká jenom Peše, Sajdla i dalších borců, kteří už v týmu hostovali, ale třeba i Miklíka či Hložánka, jenž mohou nováčka posílit.

„Až bude čas, společně si sedneme a doladíme to. Chci jim pomoct s hráči, kteří by tým mohli posílit. Uděláme všechno pro to, aby byli lidé v Hodoníně spokojení,“ říká.

Mistr Chorvatska Lukáš Grochál na stupních vítězů.
Hodonínský zápasník Grochál je novým mistrem Chorvatska, Bartošík byl druhý

Oddíl SHK Hodonín existuje od roku 2001. Gajošová klubu vládla posledních šestnáct let. Na starosti měla úplně všechno. Řešila přestupy hráčů i věci mimo led.

Největší úspěch si připsala v sezoně 2011/2012, kdy tým dovedla až do baráže o první ligu. Vytoužený postup ale Drtičům stejně jako v jiných letech unikl.

Poslední sezony už ale i kvůli pandemii koronaviru nebyly dobré. „Za všechny ty roky musím poděkovat všem sponzorům, fanouškům, hráčům a ostatním dobrým lidem, že mi tak moc pomáhali. Myslím, že jsme i díky v hokeji prožili na Zimním stadionu Václava Nedomanského hezké časy. Byť některé věci se úplně nepovedly, pozitivních zážitků je daleko víc. Teď už je ale na jiných, aby hokej v Hodoníně posunuli zase o kousek dál,“ prohlásila.

Hokejisty hodonínského Baníku (v zelených dresech) opustila hned trojice hráčů v čele s Ľubomírem Vaškovičem.
Vedení SHKM řeší nového kouče i posily. Kdo z Drtičů by mohl přijít?

Druhá liga se bude od příští sezony hrát ve Vyškově. Licenci na soutěž od Gajošové odkoupil bývalý extraligový brankář a zlínský podnikatel Robert Hamrla.

„Měla jsem pět nabídek, ale moje podmínka byla, aby druhá liga zůstala na jižní Moravě, což se mi splnilo. Je potřeba soutěž v regionu rozšířit. Jsem ráda, že jsem našla důvěryhodného partnera. Jméno Hamrla je zárukou toho, že se ve Vyškově bude hrát kvalitní druholigový hokej,“ je přesvědčená.

Gajošová si nyní od každodenních klubových starostí odpočine, u hokeje ale dál zůstává. Věnovat se bude v práci dozorčí radě svazu. „Jsem ráda, že dál můžu pracovat pro celou druhou ligu,“ pronesla. Na starosti však má třeba i komisi rozhodčích.

Už příští sobotu odlétá do finského Tampere, kde se pracovně zúčastní mistrovství světa v hokeji.