Poslední zápas základní části ve Frýdku-Místku už bude pro břeclavské hokejisty pouhá formalita. Rozhodla o tom středeční domácí porážka se silnou Porubou, která přikovala Lvy na desátou příčku druholigové tabulky. Ve vyřazovacím play out přisoudilo pořadí Lvům za soupeře Bobry z Valašského Meziříčí.

Boj o udržení začne ve čtvrtek 25. února na břeclavském ledě. „Věřím, že když takto budeme hrát proti Valašskému Meziříčí nebo Karviné, že nám to tam spadne a zvládneme play out. Horší by bylo, kdyby to bylo jen bago na jednu branku – a to nebyl dnešní případ. A to je Poruba hokejově někde úplně jinde," uznal břeclavský kouč Michal Konečný.

S favoritem držel domácí celek krok jak v počtu střel, tak v počtu vyložených šancí až do 44. minuty, kdy Ostravané odskočili na 1:3. Domácí celek vyhořel v koncovce a konečný výsledek 1:6 je pro něj až příliš krutý. Čestný úspěch Břeclavanů zaznamenal v prostředním dějství obránce Jiří Běhal.

Hosté, kteří potřebovali vyhrát, aby měli šanci začínat v play off doma, dokázali ve třetí třetině vstřelit Jihomoravanům hned čtyři branky. „Stejně jako s Technikou opět zápas rozhodovali brankáři. Na střely to dnes bylo naprosto vyrovnané, stejně tak na šance. Mohlo to skončit 6:6, ale to, co my neproměníme, to se jen tak nevidí," kroutil hlavou Konečný.

Břeclavanům se nepodařilo prolomit dlouholeté prokletí a poprvé odejít ze souboje s Porubou vítězně. Tradičně špatný vstup do utkání Konečného svěřence neminul ani tentokrát, poprvé inkasovali z hole Sedláře už po 86 vteřinách hry. „V koncovce se prostě trápíme. A pak z ojedinělého útoku dostaneme další branku. Vzadu jsme si nebyli jistí. Naopak hostující brankář svůj tým podržel a my z něj ještě udělali hvězdu utkání. Všechno pochytal," dodal Konečný, jehož cele uzavře základní část v pátek od pěti hodin na ledě druholigového lí­dra.

HC LVI Břeclav – HC RT Torax Poruba 2011 1:6

Třetiny: 0:1, 1:1, 0:4. Branky a nahrávky: 32. Běhal (Uhlík) – 2. Sedlář (Ballner, Vaněk), 25. Siedler (Rimmel, Slavík), 44. Sysala (Seidler, Rimmel), 48. Rimmel (Seidler, Sysala), 49. Sysala, 57. Buček (Ovšák). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Rozhodčí: Netopil – Lainka, Čuňočka. Diváci: 157. Poměr střel: 31:33.

HC Lvi Břeclav: Šurý (od 49. Dusík) – Miklík, Směřička, Dittrich, Běhal, Vlček, Fejt – Vachutka, Ivan ©, Červenka (A) – Školoud, Dupljaku, Uhlík – Zháňal (A), Nováček, Průdek.