Ačkoliv tomu výsledek nenapovídá, Břeclavané měli první dvě třetiny výraznou střeleckou převahu. Prosadili se ovšem jen dvakrát, konkrétně Kučera a Svoboda. Až ve třetí třetině Technika, při oslabení Břeclavi, prolomili vysokoškoláci Šurého neprůstřelnost. Zápas tak měl náboj až do posledních vteřin, ve kterých ale Lvi svůj hubený náskok ubránili.

Výhrou 2:1 tak zakončili sérii 11 přípravných utkání s bilancí šesti vítězství a pěti porážek. „Musím být spokojený, protože jsme byli jednoznačně lepším týmem. Už to mělo parametry ligového utkání, hráli jsme jen na tři lajny, kluci šlapali jako hodinky. V první třetině byla naše převaha markantní, jen je škoda, že jsme nedali víc branek, ale to už tak bývá. I ve druhé třetině jsme byli lepší, Techniku jsme do ničeho nepouštěli. Až ve třetí třetině jsme se několikrát dostali do oslabení a hosté, kteří mají na přesilovky zkušené hráče, snížili. Jinak nás ale podržel brankář Šurý," uvedl trenér.

Přijít včas

Diváci už ví, že musí chodit na zápasy Břeclavi včas. Lvi mají totiž dobré vstupy do utkání a předvedli to znovu i proti brněnské Technice.

Už v 6. minutě domácí vedli. Rozjetý Kristian Kučera dostal ve středu útočného pásma až příliš mnoho prostoru a střelou zápěstím poprvé propálil Nováka.

Břeclavané měli mnohem víc ze hry, Techniku pouštěli do blízkosti Šurého jen málokdy. Naopak na druhé straně ještě do první sirény zvonila za Novákem dvakrát konstrukce branky. Poprvé napálil Peter Beneš spojnici, podruhé se kotouč odrazil od tyče hostující branky po ráně Tomáše Blahy. Také několik dalších přečíslení Lvů skončilo na betonech brněnského brankáře.

Ten si na nedostatek práce nemusel stěžovat ani v prostředním dějství. Hned z jeho kraje na něj sám ujížděl novic v břeclavském dresu Ondřej Kubáč, ale na zkušeného gólmana nevyzrál.

Sedmdesátka diváků, která přišla na hokej i přes vytrvalý déšť, viděla další nadějné přečíslení Břeclavi. Radostí si ale zakřičeli až ve 36. minutě. V signalizované výhodě překonal Nováka obránce Adam Svoboda. Nahodil puk na branku ze samého rohu brankoviště a kotouč z nulového úhlu prošel do sítě.

„Přestože jsme nastoupili v té ideální sestavě, která by měla hrát v lize, zápas se nám nepovedl. Dvě třetiny jsme byli horším týmem, až poté jsme začali trošku hrát a zvedli jsme se. S Břeclaví máme na jejich širokém kluzišti vždycky problémy a teď se to ukázalo. Střelecky jsme se v létě trápili, výkon nebyl zdaleka ideální," hodnotil zápas brněnský stratég Roman Kaňkovský.

Na drama bylo zaděláno v první polovině třetí dvacetiminutovky. To se Břeclavané sice ubránili dvojnásobnému oslabení, ovšem již v klasické přesilovce se Technika konečně prosadila.

Neprůstřelnost

Na modré natáhl Havíř a příklepem propálil vše před sebou. Prolomil tak 108 minut trvající neprůstřelnost Šurého ve vzájemných zápasech s Technikou.

Závěru zápasu už chyběla hokejová krása. Technice nepomohlo ani odvolání brankáře. Břeclav už hubené vítězství 2:1 uhlídala až do závěrečné sirény.

„Věřím, že tuto formu přeneseme i do mistráků. V mužstvu je stále konkurence, máme tu osm obránců a momentálně čtrnáct útočníků. Slušně se ukázal útočník Ondřej Kubáč, příští týden začne znovu trénovat po zranění Roman Průdek a ze zahraničí se vrátil Lukáš Bolfík. I on je připravený začít s námi trénovat ještě tento týden," dodal Konečný.

Protože mají Lvi v prvním kole volný los, čeká je ostrý start druholigové soutěže až v sobotu 20. září, kdy je hostí Frýdek-Místek.

HC LVI Břeclav – VSK Technika Brno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Kučera (Červenka), 36. Svoboda – 49. Havíř (Fadrný). Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Rozhodčí: Slavka a Maťašovský. Diváci: 75.

HC LVI Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Svoboda, Beneš (A), Dittrich, Novák – Kučera (A), Červenka, Tobola – Buhaj, Blaha , Zháňal © – Medřický, Nováček, Kubáč.

VSK Technika Brno: Novák – Vrba, Štindl, Havíř, Zapletal, Klimeš (A), L. Odehnal, Maršálek – Stehlík, Fadrný, Látal – Jurča, Benýšek ©, Pargáč – Heža, Zábranský, Čtvrtníček – Brzobohatý, Pěška, Bustin.