Setkání hokejistů motivoval i zisk bronzové medaile hokejové reprezentace do osmnácti let ve Švédsku. Letos je to deset let. „Chtěl jsem, abychom se po letech spolu opět setkali. Kluky zase rád uvidím, s některými z nich jsem pořád v kontaktu. Potkáváme se na stadionech nebo jezdí i na víno," usmívá se asistent trenéra Komety Martin Pešout, který tehdy výběr vedl.

V týmu byl i Jakub Voráček, jenž nastoupí se svým nadačním týmem. „Šlo o skvělou partu talentovaných hráčů. Hodně z nich hraje buď extraligu, nebo i v NHL. Ve Švédsku to byl úspěch, bohužel jsme v semifinále prohráli s Amerikou v prodloužení. Dostali jsme gól dvě minuty před jeho koncem," vzpomíná šestadvacetiletý útočník.

Voráčkovi fotbal není cizí. Se spoluhráči z Philadelphie Flyers ho trénuje. „Před každým duelem hrajeme v kolečku s míčem a nesmí spadnout na zem. Asi patnáct kluků je hodně v pohybu, takže si to užíváme," povídá Voráček, jehož výběr se utká v semifinále s domácími z Velkých Pavlovic.

Bývalé reprezentanty do osmnácti let pak prožene hokejová Kometa. „Kluci vědí, že na ně přijde plno jejich fanoušků, a berou to vážně. Mužstvo si sestavili a sehnali i profi brankáře. Na tréninku jim teď dáváme prostor, aby si zahráli velký fotbal. Třeba takový Honza Hruška a Vojta Němec jsou dobří fotbalisté. Navíc k nám teď přišlo další šikovné duo," naznačuje organizátor Pešout kvality Michala Gulašiho a Marcela Haščáka.

Brňané se na fotbalové akci představí po delší době. „Už před třemi roky jsme chtěli zpestřit přípravu, ale nemělo cenu hrát vesnické fotbaly, kdy jdou do toho protihráči naplno a je to o zranění. Teď jsem rád, že Kometa ten den podpoří," prohlašuje Pešout.

Program uzavřou duely o třetí místo a finále. Naplánovaná je i autogramiáda, představení vozu WRC českého pilota Martina Prokopa či dětský pětiboj. Výtěžek půjde na Nadaci Jakuba Voráčka. „Moc se do Velkých Pavlovic těšíme na všechny, kteří se chtějí pobavit a přitom pomoct lidem s roztroušenou sklerózou," říká Petra Klausová, která s touto nemocí už dva roky bojuje a se svým bratrem založila nadaci minulý rok.

Brenna Cup

Exhibiční fotbalový turnaj sportovních osobností, jehož výtěžek půjde na Nadaci Jakuba Voráčka.

Místo: Areál TJ Slavoj Velké Pavlovice

Datum: 18. června od 11.00 do 18.00

Předprodej lístků v síti Ticketportal do 17. června

Týmy: Nadace Jakuba Voráčka – Ondřej Pavelec, Martin Havlát, Michal Kempný, Petr Švancara, Martin Prokop. Hokejová reprezentace do 18 let z roku 2006 – Jiří Tlustý, Michael Frolík, Michal Neuvirth, Jakub Kovář.
 Kometa Brno – Marek Čiliak, Leoš Čermák, Ondřej Němec, Jan Hruška. TJ Slavoj Velké Pavlovice