Valašské Meziříčí v té době hrálo s Novým Jičínem doma 1:1 a vyřazovací boje z osmé pozice měli Bobři na dosah. V době konce utkání Břeclavi s Hodonínem totiž na Valašsku zbývalo do závěrečného hvizdu ještě třináct minut. Následovalo napjaté čekání a hypnotizování monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů s online přenosem.

Břeclav čekala, zda udrží osmou pozici, pod kterou v této sezoně ani jednou neklesla, Hodonín zase očekával, jakého soupeře jim do čtvrtfinále Nový Jičín zanechá. „Do zápasu s Hodonínem jsme šli fakt na doraz. Nebylo se na co šetřit. Osobně jsem si sáhnul na dno fyzických sil, ale tak to musí být, když jde o všechno. Bohužel jsme to nezvládli a zklamání z výsledku bylo obrovské," nastínil své pocity břeclavský útočník Patrik Medřický, který stejně jako mnoho dalších spoluhráčů nervózně popocházel po chodbě před kabinou.

Čekání bylo nekonečné, ovšem zanedlouho všechny na břeclavském zimáku potěšila vedoucí branka Nového Jičína. Teď jen udržet. „Na stav u soupeřů jsem se ale kluků ptal až v momentě, kdy jsme prohrávali s Hodonínem o dvě branky 3:5. Ze začátku jsem si myslel, že derby zvládneme. Osobně jsem ale nevěřil, že to Nový Jičín zvládne, ale díky bohu jsem se pletl. To čekání bylo hrozně dlouhé, ale ta radost potom byla velká, to za to stálo. Pro nás všechny to byla úleva," popisuje čtyřiadvacetiletý útočník, jak mu spadl kámen ze srdce.

Myšlenky na konec sezony si nikdo nahlas nepřipouštěl. Kabina sice mlčela, hráči se převlékali, sprchovali, někteří seděli nehnutě u monitorů v kabině vedoucího mužstva. Ovšem nikdo předčasně nebalil. „Konec sezony se nedá plánovat, to by bylo na hlavu. Kabina táhla za správný konec lana. I když jsme měli neskutečné štěstí, tak můžu s klidným svědomím říct, že jsme si play off zasloužili," myslí si odchovanec kladenského hokeje, která dal Hodonínu, kde také v minulosti působil, druhou branku Lvů.

Zápas s Hodonínem byl jako obvykle těžký, plný soubojů, provokací i následných trestů. „Zápas hodně bolel, měl všechny parametry play off. Kvůli takovým zápasům se ten hokej hraje. Je potřeba do toho dát vše a ono se vám to vrátí. Všichni jsme na to čekali, je to vrchol sezony, nejen její prodloužení o týden. Tak to my, hráči, nebereme," tvrdí útočník, který u Dyje působí už třetím rokem.

Zároveň ale Medřický ví, že proti Přerovu budou jasným outsiderem. „Jdeme do série jako papírově slabší celek, ale věřím, že Zubrům nedáme nic zadarmo. Jsme mladé energické mužstvo, rozhodně se nemáme čeho bát. Nemáme co ztratit, ale jít do toho s tím, že třikrát prohrajeme, může jen blázen. Uděláme všechno pro to, abychom Přerov potrápili a vrátili sérii ještě jednou do Břeclavi," doufá student Fakulty sportovních studií na Masarykově univerzitě, který je považovaný za nejlépe bránícího útočníka v modrožlutém dre­su.

A na řadu přišel i tradiční rituál před vyřazovacími boji. „Barvení vlasů nebude, ale byl vyhlášený zákaz holení. Snad nám stihne něco narůst," směje se Medřický, v letošní sezoně autor šesti branek a stejného počtu asistencí.