Lvi vstoupili do zápasu ideálně. Využili zaváhání obrany domácího týmu na modré čáře a při přečíslení Gabriška otevřel skóre zápasu. O dvě minuty později ale srovnal Grmela a v předposlední minutě první části otočil skóre ve prospěch Velké Bíteše Šidák. „Vývoj hry se po zásluze otočil, domácí nás přehrávali. Ve druhé třetině jsme ale měli více ze hry my,“ zmínil břeclavský trenér. Žádnou z příležitosti ovšem hosté neproměnili, brankář Alexa držel své mužstvo.

Stolní tenistky MSK Břeclav.
Stolní tenistky MSK smetly Nusle a popáté vyhrály bez ztráty bodu

Ani ve třetí třetině Lvi nenašli recept na výborně chytajícího gólmana domácího týmu. „Zkusili jsme s tím výsledkem něco udělat, ale rozhodčí nás dvakrát sporně vyloučil,“ zmínil Klimovič. Z druhého oslabení hosté kapitulovali, když jinak spolehlivého Hübnera v bráně Břeclavi překonal v 53. minutě Račický.


Venkovní duely? Hráči nechybí


Hosté tak nebodovali, jejich fanoušky ale může kromě předvedené hry v sobotním klání hřát také přístup hráčů. „Na rozdíl od minulé sezony se nám ve venkovních zápasech nestává, že bychom měli problém s nedostatkem hráčů v sestavě,“ podotkl Klimovič. Oproti  minulému roku totiž v týmu prakticky nejsou hokejisté odjinud než z Břeclavi. „Nemáme tolik dojíždějících. Někteří kluci sice studují v Brně, ale bydlí v Břeclavi, takže to není takový problém. Dokážeme vždy sestavit tři formace,“ uvedl Klimovič.

V tabulce krajské ligy se Lvi po víkendu musí ohlížet za sebou. Díky výhře se na deváté místo vyhoupli hokejisté Uherského Hradiště, kteří aktuálně ztrácejí na osmou Břeclav dva body. Udržet, nebo posílit náskok, budou mít Lvi šanci v sobotu, kdy se po měsíci představí na domácím ledě. Jejich soupeřem bude v břeclavské Ice Bors Areně od 17 hodin šestý tým tabulky Uherský Ostroh. „Já i hráči se na zápas těšíme. Hráli jsme s nimi už v přípravě a taky první utkání nového ročníku. Byl to pohledný hokej na obě strany,“ zmínil Klimovič.

Velká Bíteš – Břeclav 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Grmela (Rosendorf), 19. Šidák ( Štěpánek), 53 Račický (Pospíšil, Touška) – 4. Gabriška (Hrbatý).

VÁCLAV PETRŮ

Vinná réva. Ilustrační fotografie.
Nové VOC vzniklo pro André. Z vinic u Bořetic