Břeclavské myšlenky na dobrý výsledek uťal už ve čtvrté minutě svou úvodní ranou opavský Chalupa. „Začátek zápasu jsme měli opět špatný, stejně jako doma s Moravskými Budějovicemi," vzpomněl minulý nepovedený domácí duel asistent břeclavského kouče Radek Haman.

I další vývoj připomínal jiné porážky jihomoravského týmu. Šance byly. „Od desáté minuty jsme ale začali hrát aktivně a až do konce zápasu jsme měli moře vyložených šancí. Na jejich proměňování jsme však vyhořeli, a to nás stálo body. Před prázdnou bránou zlomíme při střele hůl, a tak dále. Bez gólů nemůžeme bodovat," uozornil Haman na to, že se jeho tým prosadil až v 52. minutě díky Školoudovi, který snížil na 1:2.

Opavskou radost 431 diváků na stadionu v poslední minutě podtrhl gól do prázdné branky. „Výhra s Břeclaví je pro nás moc důležitá, abychom se nějakým způsobem porvali o play off. Jsem rád, že jsme vyhráli, s předvedenou hrou však úplně spokojený nejsem. Doufám, že to bude příště lepší, ale tři body jsou pro nás nesmírně důležité," oddechl si opavský kouč David Musial.

A co zbylo Břeclavi? Těžký los. A naděje. „Přestože máme v posledních šesti zápasech prvních pět týmů tabulky, boj o play off ještě nevzdáváme. Čtyři body se stáhnout dají," věří Haman.

Jenže proti Hodonínu, Vsetínu nebo Frýdku-Místku ale musí Lvi pořádně zabrat, pokud si chtějí splnit svůj letošní sen. „Proti Opavě jsme ukázali velkou snahu, ale i po snížení na nás spíše dolehla ta tíha okamžiku. Dlouho jsme se nemohli dostat do tlaku. Až v závěru jsme hráli snad dvě minuty bez brankáře, ale nepadlo nám to tam. Bohužel," zalitoval ještě Haman.

Přesto věří, že v kláních s celky, které obsadily prvních pět míst v tabulce, si ještě Lvi polepšit mohou. „Rozhodně to neodpískáme, chceme ještě zabojovat o osmičku. Bodovat můžeme třeba v derby s Hodonínem nebo Technikou, které nemají favorita," pomohl si okřídlenou sportovní pravdou Haman.

Břeclav přivítá Hodonín ve středu v šest hodin večer na domácím ledě Ice Bors arény.

HC Slezan Opava – HC LVI Břeclav 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Chalupa (Herman, Wolf), 31. Wolf (Chalupa, Herman), 60. Wolf (Galvas) – 52. Školoud (Průdek)

Vyloučení: 6:5, bez využití

Rozhodčí: Held – Novák, Novotný

Diváků: 431

HC LVI Břeclav: Šurý (Dusík) – Směřička, Miklík – Běhal, Dittrich – Vlček, Fejt –Červenka (A), Šebek, Vachutka – Ivan ©, Nováček, Školoud – Tobola, Zháňal, Průdek

Další zápasy 38. kola: Hodonín – Kopřivnice 5:4p, Vsetín – Frýdek-Místek 3:4, Moravské Budějovice – Valašské Meziříčí 6:1, Technika – Poruba 3:0, Nový Jičín – Karviná 1:5