Co ukázal duel trenérskému týmu Lvů? Že se stávajícím kádrem bude mít v sezoně ještě spoustu starostí. „Máme tu sice hráče, kteří ve druhé lize mají něco odehrané, ale není to vůbec znát. A na nové prostě nemáme peníze, i když víme, že bychom potřebovali dva zkušené útočníky," přiznal dlouholetý stratég z břeclavské lavičky Michal Konečný.

Když se k tomu ještě přidaly zdravotní problémy několika opor, Lvi měli zaděláno na velký průšvih. „Onemocněli obránci Miklík se Svobodou a bral jsem z Brna Kupčíka, který měl v nohách zápas za juniorku Komety. Ale dnes by to asi stejně nevtrhli. Dnes se nedařilo nikomu, tentokrát ani našemu prvnímu útoku," upozornil na starosti se sestavou Konečný.

Navzdory vysokému výsledku sobotní duel ukázal, že hlavní problém Břeclavanů leží před brankou soupeře. V první polovině zápasu měli místy drtivý tlak, jenže jedinou trefu zaznamenali až ve 46. minutě. „V první a druhé třetině jsme nehráli špatně, kluci plnili, co měli, vypracovali jsme tam spoustu šancí. Rozdíl byl v jejich proměňování," uvedl Konečný.

Ve statistice střel domácí za hosty zaostali o pouhé tři pokusy. Pohled na výsledkovou tabuli byl mnohem jednoznačnější. „I když jsme soupeře tlačili, Moravským Budějovicím stačily brejky dva na jednoho k tomu, aby nás téměř ze všeho potrestaly. Pak jsme se psychicky složili a bylo to na konci jako hra kočky s myší," uznal jedenapadesáti­letý kouč.

Moravské Budějovice jsou tak další adept na zapsání do seznamu „neoblíbení soupeři Břeclavanů." Letos si pro výhru nad Lvy dokráčeli už počtvrté. „Je znát, že hosté v létě vyměnili dvě třetiny mužstva, doplnili je zkušenými hráči z první ligy a ti si sedli. Dávají tomu v zakončení klid. A ten přesně nám chybí," dodal Konečný.

Hledat jej musí znovu ve středu, kdy je čeká dlouhá cesta do Opavy, která má na osmém místě stejně bodů.