Turnaje se zúčastnilo kromě Břeclavi ještě dalších jedenáct klubů, mezi kterými převažovali prvoligové a extraligové celky jako Ústí nad Labem, Sparta Praha, Karlovy Vary, Liberec, Vítkovice nebo Litvínov.

Konkurence byla opravdu obrovská, pokud se tým měl dostat do play-off, musel projít třemi skupinami. A to se mladým Břeclavanům povedlo.

Břeclavské hráče čekal v prvním utkání favorit celého turnaje a obhájce loňského ročníku Sparta Praha. Kluci z Břeclavi měli vynikající vstup do utkání a svého soupeře svým výkonem zaskočili, když ještě na začátku třetí třetiny vedli 3:1 a byli lepším týmem. Ve třetí třetině se hra vyrovnala a Sparta byla nakonec šťastnějším týmem, když se jí podařilo utkání zvrátit, z pohledu břeclavských hráčů smolnými brankami a konečné skóre bylo 3:4 pro Spartu.

Druhé utkání skupiny bylo klíčové pro postup do čtvrtfinálových bojů a soupeřem byli hráči HC Ústečtí Lvi. V tomto zápase nedala lvíčata protivníkovi žádnou šanci a s přehledem zvítězila poměrem 6:3 a zajistila si postup do dalších bojů. Postupová matematika pro čtvrtfinále byla jasná. Pouze dvě vítězství zaručovala postup do nedělních bojů o medaile. Úkol to nebyl rozhodně lehký, protože dalšími soupeři lvíčat byly Vítkovice a Litvínov, tradiční mládežnické hokejové bašty. Vítkovice porazili Břeclavané po bojovném výkonu 2:1 a stejným poměrem nakonec zdolali i Litvínov.

Postoupili tím do semifinále, kde čekala další z mládežnických líhní, domácí Letňany. V asi nejlepším zápasu celého turnaje, viděli diváci jen dvě branky, po jedné na každé straně. Po tomto výsledku následovaly samostatné nájezdy, které měly rozhodnout o postupujícím. Šikovnější v této herní činnosti byla nakonec Lvíčata, a mohla tak slavit postup do finále.

Tam na břeclavské hokejové naděje čekala opět Sparta Praha. Lvíčata moc chtěla svému soupeři oplatit porážku ze základní skupiny a až do začátku třetí třetiny se hrál krásný vyrovnaný hokej, i když branky střílela pouze Sparta a vedla 3:0. Ve třetí třetině se břeclavských hráčích již projevila únava z turnaje a utkání skončilo pro Břeclav krutým výsledkem 1:8.

I tak je 2. místo na tomto prestižním turnaji fantastickým výsledkem, kterým kluci skvěle reprezentovali a propagovali nejen břeclavský hokej, ale také celé město Břeclav. Za toto umístění zaslouží obrovský obdiv, protože z důvodu nemocí a zranění spoluhráčů museli celý turnaj odehrát v deseti hráčích a s jedním brankářem. Po úspěších v minulých letech, vítězství v Eurominilize 2012 a ocenění v kategorii nejlepších žákovských kolektivů Břeclavska, je tento výsledek dalším vynikajícím úspěchem mladých hokejistů ročníku narození 2002.

Základní skupina

HC Sparta Praha : HC Lvi Břeclav 4:3

HC Lvi Břeclav : HC Slovan Ústečtí Lvi 6:3

Čtvrtfinálová skupina

HC Vítkovice Steel : HC Lvi Břeclav 1:2

HC Lvi Břeclav : HC Verva Litvínov 2:1

Semifinále

HC Letci Letňany : HC Lvi Břeclav 1:2 po nájezdech

Finále

HC Sparta Praha : HC Lvi Břeclav 8:1

Celkové pořadí turnaje:

1. HC Sparta Praha

2. HC Lvi Břeclav

3. HC Letci Letňany

4. HC Energie Karlovy Vary

5. HC Bílí Tygři Liberec

6. HC Vítkovice Steel

7. HC Bobři Valašské Meziříčí

8. HC Verva Litvínov

9. SC Kolínští Kozlové

10. HC Hvězda Praha

11. HC Stadion Litoměřice

12. HC Slovan Ústečtí Lvi