Před zápasem byl Uničov těsně čtvrtý za Břeclaví, takže se jednalo o důležitý souboj sousedů v tabulce. Ten zvládly lépe domácí hokejistky.

Po dvou třetinách to vypadalo za stavu 2:2 na drama, ale domácí hráčky nakonec žádné nedopustily. „Byl to jeden z těžších zápasů, ale myslím, že jsme soupeře po většinu utkání přehrávali. Bohužel nás srážely některé chyby. Neproměňovali jsme jasné šance, na druhé straně jsme zase několikrát nahrávali nebezpečně před vlastní bránu. A sami jsme si zkomplikovali situaci zbytečnými oslabeními,“ uvedl břeclavský trenér David Bartal.

Ilustrační fotografie.
Miliony pomohou obcím. Opraví za ně silnice, kanalizace nebo ordinace lékařů

Výhra je o to cennější, že Lvice opět nastoupily bez zraněné gólmanky Dominiky Kocmanové, za kterou v posledních zápasech zaskakuje hráčka z pole Hana Zoubková. „Záskok zatím zvládá velmi dobře, ani proti Uničovurozhodně nepadají obdržené branky na její hlavu. Do budoucna by ale samozřejmě bylo lepší mít další gólmanku,“ poznamenal Bartal.

Ten může být zatím velice spokojený s premiérovou břeclavskou sezonou v první lize. Jako nováček si zatím vedou Lvice výborně. Po výhře nad Uničovem se posunuly minimálně dočasně na druhou příčku za dominující Vsetín. V době redakční uzávěrky totiž nebyl znám výsledek Opavy, která by se v případě výhry v Brně bodově dotáhla na Břeclav a o skóre posunula na druhou příčku.
„S průběhem sezony zatím můžeme být spokojeni. I když jsme nováček, tak jsem očekával, že budeme hrát na špici tabulky. Řada holek má totiž prvoligové zkušenosti z jiných klubů,“ dodal Bartal.

Taneční country skupina Lednický ranč rozparádila letošní lednický vánoční jarmark.
Adventní jarmark v Lednici nadchla taneční country skupina

Břeclav - Uničov 4:2
Třetiny: 1:0, 1:2, 2:0. Branky: 6. Buociková (Sadílková), 33. Sadílková (Bartalová), 48. Bartalová (Prokopová), 60. Duroňová (Sadílková, Buociková) – 27. Mólerová L. (Novotná), 35. Hračová A. (Hrubanová).
Sestava Břeclavi: Zoubková – Dobrovolná, Bartalová, Duroňová, Mikuličová, Hrdinová, Vozdecká – Buociková, Sadílková, Prokopová, Koníčková, Raclavská, Bartoňková, Pospíšilová, Uvízlová, Minárechová.