Trenér břeclavského klubu Konečný po zápase neskrýval zklamání. „Z tohoto zápasu jsem mírně rozpačitý. Po dobrých výkonech to byl tentokrát doslova chaos. Hosté hráli jen to, co potřebovali. Nic víc. Začali jsme na čtyři útoky, ale postupem času jsme to stáhli na tři lajny a dali jsme prostor hráčům, které jsme zkoušeli," nastínil Konečný.

Bez Nováčka, Červenky a Linga, kteří dostali volno, zato se čtyřmi novými útočníky a brankářem Novotným naskočili na led hokejisté Břeclavi. A na souhře to bylo znát.

Na úvodní branku se muselo čekat čtvrt hodiny. Po kiksu domácích obránců se dostal do úniku Gregar a chladnokrevně zakončil mezi betony Novotného. Z domácích šancí stojí za pozornost zívající prázdná brána před Vaculínem nebo Buhajem. Vyrovnání se domácí dočkali až těsně před první sirénou, kdy dostal přihrávku zpoza branky nový útočník Jakub Fusek a z otočky zamířil přesně.

Nepodařená třetina

Žďárským plamenům vrátil ve 24. minutě vedení Pazourek, který opět vystihl rozehrávku domácích obránců a nerozpakoval se prostřelit Novotného. Znovu srovnat mohl Medřický, kterého vyslal Zháňal do úniku, ale Blažíček čaroval. 
A ve 27. minutě sledoval, jak jeho spoluhráč Vítek z několikáté dorážky zvýšil vedení Plamenů na 3:1. Lvi poté zapnuli, ale Kozel se neprokličkoval až 
k brance a další svůj únik neproměnil Medřický. Do kabin tak odcházeli hosté s dvoubrankovým vedením.

Také dobré šance v přesilovce pět na tři zůstaly ze strany břeclavských hokejistů nevyužité. Ve třetí třetině už Lvi stáhli hru na tři útoky a druhá pětka dostala volno. Oba týmy postupně rezignovaly na kombinační hru a spoléhaly na brejky. Brankář Blažíček ale zamkl svou branku a ani Vaculín, ani Svoboda v největší šanci Lvů neuspěli a bránu přestřelili. V 55. minutě navíc Gregar pálil od modré a Bureš Novotnému dobře stínil. Plameny si tak bez problémů došly k výhře 4:1.

Úterní zápas pomohl Konečnému v rozhodnutí, koho 
z nováčků si v kádru ponechat. „Někteří přesvědčili, jiní nikoliv. Tímto zápasem jsme ukončili fázi zkoušení. Máme před sebou poslední tři přípravné zápasy. Už sem nebudeme nikoho vodit a budeme pracovat s tím, co máme," prohlásil břeclavský trenér.

Po zápase se Žďárem v týmu nepokračují obránce Theimer a útočníci Pelikán, Mika a Zezula. Naopak na zkoušce obstáli Flora, Lašák, Ling , Vaculín a Fusek, kteří budou 
v týmu pokračovat. Další přípravné utkání sehrají Lvi 
v úterý prvního září od osmnácti hodin v Senici.

břeclav 1
žďár 4

Branky a nahrávky: 20. Fusek (Flora) – 15. Gregar, 24. Pazourek (Hron), 28. Vítek (Pazourek), 55. Gregar (Bureš L.)

Vyloučení: 3:4, bez využití

Rozhodčí: Kučera – Sofka, Kouřílek

Sestava HC Břeclav: Novotný – Směřička, Miklík, Svoboda, Dittrich, Novák, Zítka, Vlček, Nekoranec – Tobola, Zháňal ©, Medřický – Průdek, Buhaj, Kozel – Zezula, Mika, Vaculín – Fusek, Lašák, Flora