Trenéři břeclavský tým rozdělili na dvě poloviny, každá odehrála 30 minut. „Chtěli jsme, aby kluci zůstali v objemovém tréninku a mákli si. Kometa je na ledě déle, hrála velice dobře. Přestože jsme byli na ledě teprve třikrát a k zápasu jsme ani neříkali nějakou taktiku, podařilo se nám proměnit šance. Hráči, kteří by měli být oporami na papíře, svou pozici dokázali. I brankář Šurý si pořádně zachytal. Ale vítězství nepřeceňujeme, jsme teprve na začátku a máme spoustu práce před sebou," tvrdil Konečný.

Úvodních deset minut zápasu ale patřilo mladíkům Komety, na nichž bylo vidět, že spolu hrají déle a trénují již téměř měsíc.

Břeclavané se na ledě trošku hledali, jistil je ovšem vzadu gólman Šurý. Ten si oddechl v 16. minutě, kdy za ním zazvonila tyč po ráně břeclavského odchovance Boltvana.

Břeclavská stopa

V dresu Komety se objevil i druhý hokejista z líhně Lvů Richard Garčic, ale ani on se do listiny střelců nezapsal.

Do kabin nakonec odcházeli spokojenější domácí. Martin Červenka zavezl kotouč za branku Komety, Tobola poslal přihrávku zpoza brány na Bronislava Čápka, a ten poprvé překonal brněnského brankáře Jekela.

Ve druhé třetině diváci branku neviděli, ale v momentě, kdy Břeclavané v polovině zápasu kompletně vystřídali, začali získávat mírnou převahu.

Tu ale zužitkovali až v závěrečném dějství. V tom padly do sítě náhradního brankáře juniorky Komety dva puky. Nejprve hosté ve 48. minutě v úniku podrazili Lukáše Nováčka a sám poškozený nařízené trestné střílení proměnil. Zamířil mezi betony a puk se nakonec došoural za brankovou čáru.

Nejlepší střelec znojemské juniorky v loňském roce měl možnost dát za chvíli i další gól, ale sám před prázdnou brankou poslal prudký kotouč jen do tyče.

Chuť si částečně spravil v 55. minutě při vlastním oslabení, když udržel puk v rohu a poslal jej před brankoviště zcela volnému kapitánu Břeclavi Radku Zháňalovi. Ten měl dost času s pukem zakvedlat a poslat jej do sítě.

HC LVI Břeclav – HC Kometa Brno jun. (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Čápek (Tobola, Červenka), 48. Nováček (tr. stř.), 55. Zháňal (Nováček)

Diváků: 110

Rozhodčí: Slavka

HC LVI Břeclav: Šurý – Beneš, Svoboda – Miklík, Směřička – Novák, Tichý – Nekoranec, Navrátil – Buhaj, Nováček, Zháňal © – Medřický, Papp, Holub – Tobola, Čápek, Červenka – Höss, Kacetl, Procházka

HC Kometa Brno (jun.): Jekel (od 41. Růžička) – Vojáček, Švejda, Mytiska, Cívka, Vlček, Kubeš, Kupčík, Marcello – Zohorna, Kozel, Grünwald, Denk, Král, Garčic, Biolek, Nohel, Štajnar, Ondráček, Račický, Boltvan