První gól Lvů dal Svoboda, na rozdíl dvou branek pak upravil Buhaj. Třetí trefu přidal na začátku posledního dějství Tobola a potvrdil tak import všech bodů na jih Moravy. „Téměř celý zápas jsme dokázali hrát na čtyři lajny, přesně podle toho, co jsme si řekli. Po první třetině jsme mohli vést větším rozdílem, ale postupně se hra vyrovnávala. 
V závěru zápasu už jsme hráli na křeč, domácí nás mačkali ve dvojnásobném oslabení, ale všechno jsme ubránili, samozřejmě za podpory výborného Šurého," hodnotil po utkání trenér Lvů Michal Konečný.

Od posledního utkání Kopřivnice a Břeclavi uplynulo již sedm let, a tak není divu, že na výjezd do Kopřivnice už si nikdo ze současných hráčů Lvů nepamatuje. Tehdy Břeclavané prošli přes kvalifikaci až do druhé ligy. To Kopřivnice si musela na druhou ligu počkat dlouhých třináct let, a tak není divu, že se na zrekonstruovaný stadion dostavilo více než tisíc diváků a připravilo hráčům skvělou hokejovou atmosféru.

Diváci ale moc důvodu k radosti neměli. Dění v první třetině odstartovaly dvě přesilovky pro hosty. Tu první ještě Břeclav nevyužila, vyloučení Vydry už Lvi potrestali, když se trefil po Červenkově přihrávce obránce Adam Svoboda. Domácí byli ve zbytku prvního dějství zaskočení a Břeclav byla týmem, který udával tempo. Pokud už si domácí vypracovali šanci, v bráně hostů stál jistý Michal Šurý.

Od druhé třetiny se na ledě přiostřilo a tresty na sebe nenechaly dlouho čekat. Lvi ale oslabení z kraje třetiny ubránili, a přestože Kopřivnice hru dokázala srovnat, skóre se dlouho neměnilo. O změnu číslic na ukazateli se postaral až minutu před koncem druhé třetiny Tomáš Buhaj, který se prosadil v nepřehledné situaci před kopřivnickou brankou. Sudí jeho trefu uznali, 
i když domácí reklamovali Vrbovu posunutou branku.

Pokud chtěli domácí s utkáním něco udělat, brzy jim Lvi „zatnuli tipec". Ve 43. minutě byl na konci krásné akce probuzený útočník Dominik Tobola. Nervózní zápas pokračoval, ve 47. minutě se dokonce do šarvátky před Šurým zapojili všichni hráči na ledě a dva hráči na obou stranách to odnesli osobními tresty.

Přestože hra Břeclavanů nebyla ve třetí třetině zdaleka bez chyb, dokázali ubránit Šurého čisté konto i při dvojnásobném oslabení a díky větší efektivitě si vezou domů první body. „Odehráli jsme slušný zápas, kluci podali zodpovědný a kolektivní výkon," ocenil Konečný.

Jeho svěřenci zajíždějí ve středu znovu na kluziště soupeře, tentokrát zamíří do Nového Jičína.

Kopřivnice – Břeclav 0:3

Branky a nahrávky: 9. Svoboda (Červenka), 39. Buhaj (Medřický), 43. Tobola (Vaculín, Zháňal)

Vyloučení: 9:11 Využití: 0:1

Diváků: 1500

HC Kopřivnice: Vrba (Unzeitig) – Kozák, Jindřich, Jonáš, Čintala, Vydra, Dusík, Chalupa, Merenda (A), Jašek, Červenka A., Grygar, Stránský, Tomášek ©, Hrubý, Kameníček, Suchý, Mach, Niec, Horák, Sluštík (A), Pargáč, Kofroň, Bartošák

HC LVI Břeclav: Šurý (Bača) – Smeřička, Miklík (A), Svoboda, Dittrich, Novák, Vlček, Zítka – Červenka ©, Fusek, Flora, Tobola, Zháňal (A), Nováček, Medřický, Buhaj, Kozel, Průdek, Vachutka, Vaculín