Zubrům vstup do utkání vyšel. V nabídnuté přesilovce v šesté minutě hry otevřel skóre po Popelkově pasu Goiš. Hosté byli vepředu celkem neškodní. S nahodilými pokusy Vojtek příliš práce ani neměl. Podruhé se červené světlo za zády Šurého rozsvítilo ve 12. minutě, a to když využil svého postavení Kundrátek. Střela prosvištěla mezi jeho betony a rozvlnila síť. Zubři byli na ledě jasně lepším týmem a soupeře prakticky do ničeho výrazného ani nepustili. Zaslouženě tak vedli po prvním dějství 2:0.

V prostřední části se obraz hry ani příliš nezměnil. Přerované drželi hosty na uzdě a sami navíc svůj náskok navýšili. Stalo se tak navíc při jejich vlastním oslabení. Šurý špatně vyhodnotil situaci před dotírajícím Popelkou a pro Goiše už nebyl problém zasunout puk do odkryté části branky.

„Druhou třetinu jsme prakticky jen odbruslili. V kabině musela proběhnout bouřka. Předchozí dva zápasy jsme zahráli dobře, ale do Přerova jsme přijeli naprosto odevzdaní jako kdybychom tady ani nemohli vůbec bodovat. Máme nezkušený mančaft, který když je pod tlakem, tak zmatkuje," připustil Michal Konečný, kouč Břeclavi. Ve třetí třetině domácí polevili a Břeclavští začali hrozit.

„Měli jsme po čtvrtečním derby kratší odpočinek, proto možná v tom závěru už možná na kluky přišla nějaká únava," připustil Lubomír Václavíček, asistent trenéra HC ZUBR Přerov. Vojtkovu nulu odčaroval po čtyřiačtyřiceti minutách zápasu Piskoř. V samotném závěru mohli hosté duel ještě zdramatizovat, ale Piskoř už svou druhou šanci zužitkovat nedokázal. Zápas tak skončil 3:1 pro domácí barvy.

„Přerov tu třetí třetinu možná trochu podcenil, jinak ale na ledě dominoval. Ukázalo se, když se ale dostaneme do hry, tak dokážeme hrát s každým," dodal Konečný.

„Získali jsme povinné tři body a můžeme být tak spokojeni. Dvě třetiny jsme soupeře pomalu nepustili ke střele. Mělo to být alespoň o šest gólů. Bylo to však jen o tři a po laciném na 3:1 jsme měli ještě trochu obavy. Až na tu koncovku jsme utkání zvládli," zhodnotil vystoupení Václavíček.

HC ZUBR Přerov – HC LVI Břeclav 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Goiš (Popelka, Sedlák), 12. Kundrátek (Kolář, D. Šťastný), 34. Goiš (Popelka, Faltýnek) – 44. Piskoř (Blaha, Bolfík).

Rozhodčí: Kika – Matěj, Velinský.

Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.

Diváků: 1288.

Přerov: Vojtek – Pala, Faltýnek, Vlček, Běhal, Osina, Janota, Zbořil – Z. Sedlák, Goiš, Popelka – Brančík, Kundrátek, Sakrajda – Kolář, D. Šťastný, Ditrich – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Haloda. Trenér: Pavel Sedlák.

Břeclav: Šurý – Šidák, Dora, Šaur, Novák, Nedvěd, Kovář, Höss, Nekoranec, Strapina – Piskoř, Popolanský, Procházka – Bartoš, Bolfík, Medřický – Záborský, Maša, Zháňal – Blaha, Průdek. Trenér: Michal Konečný.