„Je to vůbec poprvé, co režíruji ruskou klasiku. Po těch vážnějších hrách jsem chtěla něco veselejšího, při čem by si lidé oddechli,“ řekla Chalupová v narážce na svou specialitu, kterou jsou klasické české divadelní hry.

Novinka bude mít premiéru v sobotu jednadvacátého dubna a další představení budou následovat. „Po dramatu Maryša to bude určitě kus, který řádně polechtá bránici divákům. Sami se při zkouškách, které začaly už od loňského podzimu, náramně bavíme a sál se už teď otřásá smíchem,“ popsal předseda divadelního spolku Stanislav Svoboda.

Chalupová, stejně jako v Maryši, opět sáhla po možnosti alternace hlavních postav, což se na ochotnické scéně vidí jen málokdy.

„Na zkouškách to má tu výhodu, že vždycky má některý z herců čas a přijde. Za to se ale zkouší o něco déle. Když se pak hraje, mohou herci navzájem za sebe zaskočit. Trochu těžkou hlavu mně však alternace přidávají, když hrajeme na festivalech. Někdy totiž není lehké vybrat, kdo bude hrát. Většinou je vždycky v něčem lepší jeden z nich a v něčem zase ten druhý,“ pousmála se zkušená režisérka.

V hlavních rolích Revizora se představí Luboš Straka, Zbyněk Háder, Jan Koráb, Stanislav Svoboda, Dana Veselá, Iva Kahounová, Šárka Hosová, Jana Glocová, Bořivoj Veselý a další.