„Pokřtili jsme ho ve čtvrtek večer v hodonínském kulturním domě v rámci seriálu dechových hudeb," nechal se v pátek slyšet kapelník Peter Ondriska.

Na nové nahrávce s názvem Zlaťulka 20 let najdou posluchači celkem třináct různorodých písní. „Skladby jsou tam od začátku éry Zlaťulky až po současnost. Náš muzikant Martin Horák některé aranžoval, jinak jsou tam známé věci převzaté od jiných autorů," prozradil křídlovák a vedoucí dechovky.

Na cédéčku se podílelo dvanáct muzikantů a dva zpěváci. Plus všichni lidé kolem, jako dramaturg, režisér a další. „Snažili jsme se, aby to bylo zajímavé pro všechny posluchače klasické dechové hudby," řekl hudebník.

Zlaťulka se při nahrávání přesunula do nedalekého slovenského Holíče. „Cédéčko jsme nahrávali na Slovensku u našeho kamaráda, který si tam teď zařídil své vlastní studio," dodal Ondriska.

Kromě alba chystá dechovka k výročí také natáčení s Českou televizí. Stane se tak v prosinci a půjde o pořad Putování za muzikou ve spolupráci s Jožkou Šmukařem. Na obrazovky se pořad dostane v příštím roce.