Do Břeclavi zavítá absolvent brněnské konzervatoře a Akademie múzických umění v Praze společně se souborem Trio 75. „Soubor, jehož jsem členem, zahraje ve složení housle, violoncello a klavír skladby Vivaldiho, Dvořáka a Piazzoly, a to v pátek od sedmi hodin večer v břeclavské synagoze," uvádí muž, který v roce 1998 vystupoval jako sólista na turné Brněnského komorního orchestru po Americe.

Jako koncertní mistr působil v Talichově komorním orchestru a jako hostující koncertní mistr také v Salzburgské komorní filharmonii. Aktuálně působí na témže postu v orchestru St. Gellert Academy v maďarském Szegedu a je členem Symfonického orchestru Českého rozhlasu v Praze. „S těmito soubory jsem vystupoval mimo jiné ve Francii či Japonsku," jmenuje hudebník, který na podzim odstartuje Lednicko/Valtický hudební festival.

Původně uvažoval o jednorázovém prodloužení letošního turné v Maďarsku, které absolvuje s komorním orchestrem, na jih Moravy. „S koncerty, které chystáme v Lednici a Valticích, je spojeno tolik energie, že jsem si řekl, že by byla škoda na tuto ideu nenavázat i další rok," zmiňuje Partyka.

Letos se na dvou koncertech prvního a druhého října představí virtuóz Václav Hudeček, sopranistka Michaela Gemrotová či violoncellistka Alžběta Vlčková.