Pavel Haas Quartet vystupoval v nejvěhlasnějších koncertních síních světa. „Členové souboru studovali u violisty legendárního Smetanova kvarteta Milana Škampy, s nímž nadále úzce spolupracují,“ uvedl ředitel a dramaturg festivalu Jiří Partyka.

Posluchači, kteří v sobotu zavítají do Lednice, se mohou těšit na skladby od Franze Schuberta a také Antonína Dvořáka.

Letošní festivalový ročník se rozrůstá do dalších prostor. Kromě tradičních zámeckých jízdáren ve Valticích a Lednici jej bude hostit také barokní divadlo a zámecká kaple ve Valticích a kostely v Břeclavi a Valticích. „Lednicko-valtický areál, v němž se koncerty odehrávají, je odedávna spojen s historií rodu Lichtenštejnů. Proto je znělkou festivalu jejich lovecká fanfára,“ podotkl Partyka.

Kaplička u Veselské brány ve Strážnice v září 2017.
Kaplička musí dál od brány. Přes odpor Strážnických

V této souvislosti je třeba zmínit, že na koncertech zazní mimo jiné i skladba, kterou Wolfgang Amadeus Mozart věnoval Aloisi I. Lichtenštejnovi. Právě díla Wolfganga Amadea Mozarta a Franze Schuberta zazní nejčastěji.

Mezi účinkujícími bude PhilHarmonia Octet Prague, Janáčkův komorní orchestr, Barocco sempre giovane a s nimi celá řada uznávaných sólistů – hráčka na lesní roh Kateřina Javůrková, houslista Jan Mráček či sopranistka Patricia Janečková.

Vstupenky budou k dispozici na pokladně vždy v den konání koncertu hodinu před začátkem. K zakoupení jsou také na stránkách www.lvhf.cz či v informačních centrech v Lednici či Mikulově.

Přehled koncertů

• 30.září, jízdárna Lednice, Pavel Haas Quartet
• 1.října, Dianin chrám, Philharmonia Octet Prague
• 5.října, kostel Nanebevzetí Panny Marie, Hodonínský pěvecký smíšený sbor
• 7.října, kostel Navštívení Panny Marie, Břeclav, Janáčkův komorní orchestr
• 8.října, zámecká kaple Valtice, Janáčkův komorní orchestr
• 12.října, zámecké divadlo ve Valticích, Barocco Sempre Giovane
• 13.října, jízdárna Lednice, Barocco Sempre Giovane
• 14.října, jízdárna Valtice, Filharmonie Bohuslava Martinů