Gott měl zazpívat ve Valticích už před dvěma lety. Tehdy však vyprodaný ples z důvodu zpěvákovy nemoci pořadatelé zrušili. „Už tehdy jsme měli přislíbeno od týmu pana Gotta, že pokud to bude jen trochu možné, spolupráci zopakujeme,“ zmínil Spálený.

Zpěvák Karel Gott.
Romantický zážitek. Gott zazpívá na Svatomartinském plese na valtickém zámku

Legendární zpěvák má řadu fanoušků i na jihu Moravy. „Je to velká hudební osobnost a jeho písničky znají všichni, ať chtějí nebo ne, včetně mě,“ řekla třeba Irena Dojáčková z Velkých Bílovic.

Svatomartinský ples
· 18:00 Otevření sálu jízdárny, k poslechu hraje Musica Moravica
· 20:30 Vašo Patejdl
· 22:00 Karel Gott se skupinou Pavla Větrovce
· 23:00 Hudební skupina Pop Stars

Gottovu účast na akci si pochvaluje i starosta Valtic Pavel Trojan. „Podtrhuje to fakt, že Valtice jsou kulturním centrem regionu. Na svatého Martina bude ve městě Karel Gott, na začátku prosince chystá koncert Lucie Bílá,“ vyjmenoval Trojan.

Ples se koná v jízdárně valtického zámku od šesti hodin večer do dvou ráno. Kapacita sálu je asi šest set míst. Zbývá posledních pár desítek volných lístků. Cena je patnáct set korun.

Ilustrační foto.
Půlmiliardový dotační koláč. Vesnice chtějí peníze na hřiště či domov důchodců

V jedenáct hodin a jedenáct minut dopoledne začíná ve Valticích na náměstí a v lednické zámecké jízdárně Svatomartinský přípitek. Ten je pro návštěvníky zdarma. „Mezi obcemi bude fungovat kyvadlová doprava,“ doplnil Spálený.